11.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Rega Aura reference Moving Coil (MC) phono voorversterker

Rega Aura reference Moving Coil (MC) phono voorversterker

1
Rega Aura reference Moving Coil (MC) phono voorversterker

Rega heeft een nieuwe reference phono-voorversterker bedoeld voor MC-elementen uitgebracht in de vorm van de Aura MC.

De nieuwe Rega Aura MC is een volledig instelbare en al even volledige symmetrische MC phono-voorversterker. Het betreft een drietraps-exemplaar. In de eerste trap bestaande uit een complementaire klasse A-versterker worden parallel geschakelde FET’s gebruikt. Voordeel van FET’s is dat er geen bias-stroom in het cartridge loopt die de delicate magnetische balans daarvan kan verstoren. De tweede trap is een differentiële klasse A-versterker. De derde trap inverteert het signaal en levert het uiteindelijke gebalanceerde uitgangssignaal. Als voeding heeft Rega gekozen voor een lineair tracking exemplaar. Verder is elke versterkertrap voorzien van z’n eigen, lokale voeding en een LED-gebaseerde constante stroombron. De hoofdvoeding is stevig overgedimensioneerd en zorgt daarmee voor voldoende ademruimte, zo meldt de fabrikant op de productpagina van de Aura MC. Dit onderdeel heeft een vermogen dat 60% hoger ligt dan normaliter het geval is bij dit soort apparaten.

Kwaliteit

In het signaalpad worden alleen hoogwaardige poly-propyleen condensatoren gebruikt met een tolerantie van slechts 1%. ook in de rest van de schakeling zijn uitsluitend onderdelen van de allerhoogste kwaliteit gebruikt, zo meldt de fabrikant. De Rega Aura MC is vanaf september dit jaar leverbaar. Op het prijskaartje zien we een bedrag van €4999.

 

1 REACTIE