12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Streaming Audio Sonos speakers krijgen nog dit jaar Google Assistant

Sonos speakers krijgen nog dit jaar Google Assistant

0
Sonos speakers krijgen nog dit jaar Google Assistant

Als het een beetje meezit, krijgen de speakers van Sonos nog voor de feestdagen eindelijk de beloofde Google Assistant-update.

Sinds de lancering van de Sonos One en Beam soundbar vragen velen zich af of en wanneer Google Assistant beschikbaar komt voor deze slimme speakers. Voor nu moeten ze het doen met Alexa van Amazon. Google Assistant is – zeker voor de Nederlandse markt – natuurlijk een stuk interessanter. Naar het zich laat aanzien – zo lezen we hier – moet Google’s slimme babbelaar nog voor de feestdagen (dit jaar…) geïmplementeerd worden. Als dat inderdaad zo is, is dat goed nieuws voor de bezitters van een of beide van deze speakers. Zeker in ons land, want de spraakassistent spreekt immers sinds kort ook Nederlands. Het maakt de communicatie met de dienst een stuk makkelijker.

Beursgang

Meer nieuws betreffende Sonos: De fabrikant heeft halverwege vorige week een beursgang gemaakt. Het bedrijf zegt te profiteren van drie belangrijke ontwikkelingen, samenhangend met luistergewoonten in huis. Ten eerste is dat volgens hen de duidelijke groei van betaalde abonnementen op streaming diensten, verder de toenemende inzet van spraakassistenten en tot slot de groei van de smart home-markt. De recente beursgang ‘bekroont’ de bedrijfsvoering als het ware. En moet daarnaast zorgen voor een gezonde financiële toekomst, zo gokken we.