21.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Axign demonstreert AX5689 audio IC op XFI

Axign demonstreert AX5689 audio IC op XFI

0
Axign demonstreert AX5689 audio IC op XFI

Net als vorig jaar kunt u ook komend weekend op de XFI kennismaken met een bijzonder audio-ic van de Enschedese start-up Axign.

Kamer 54a is wellicht de meest bijzonder kamer van XFI 2018 met meerdere primeurs in 1 ruimte, zo laat Vintage Audio Repair weten. De Enschedese start-up Axign demonstreert daar namelijk diverse toepassingen van hun revolutionaire AX5689 audio IC. Met dit IC is het mogelijk om een breed scala aan applicaties te maken die allemaal één ding gemeen hebben: ze elimineren volgens de fabrikant ruis en vervorming ‘tot ver onder het meetbare niveau en laten muziek horen zoals u nooit eerder ervaren heeft’.

Luisteren maar

Op de XFI schittert de AX5689 bijvoorbeeld in de Indigo, de geïntegreerde versterker van True-Blue Box. Deze all-in-one-box huisvest een powerDAC met USB ingang en analoge ingangen, waaronder een input voor uw ouderwetse draaitafel die eveneens gedemonstreerd wordt in de Vinyl-route. Met het uitgangsvermogen van 2 x 250 Watt in 4 Ohm zal de Indigo niet snel in ademnood komen. Voor wie het onderste uit de kan wil is de 2 x 1200 Watt power streamer van Next Generation Technology een absolute must, aldus Vintage Audio Repair: ‘De combinatie van de Axign AX5689 en GaN output FET’s zorgt voor maximaal vermogen en een controle zoals u nooit eerder gehoord’. Beide “Axign inside” versterkers zijn te beluisteren met de model Live! – Type 5/TB speakers van Lentus Audio of de Guru Q10 speakers.