12 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Bryston presenteert nieuwe DAC-module voor inbouw

Bryston presenteert nieuwe DAC-module voor inbouw

0
Bryston presenteert nieuwe DAC-module voor inbouw

Bryston heeft een nieuwe DAC-module uitgebracht voor de modellen B-135 SST-2, B-135-3, BP-17 en BP-17-3, met een resolutie tot en met 192 kHz / 24 bit.

Tot nu toe waren de DAC’s in de Bryston geïntegreerde versterkers en voorversterkers gelimiteerd tot een kwaliteit van 96 kHz / 24 bit. An sich niks mis mee natuurlijk, maar het kan altijd beter. Vandaar dat de fabrikant nu de ‘2018’-versie van de inbouwbare DAC voor de modellen B-135 SST-2, B-135-3, BP-17 en BP-17-3 heeft uitgebracht. Hiermee behaalt u een kwaliteit tot en met 192 kHz / 24 bit. De nieuweling is gebaseerd op de award-winnaar BDA-3. Net als in de vlaggenschip-DAC van Bryston treft u op de nieuwe module de AKM 4490 DAC-chipset aan. En ook dezelfde trafo-gescheiden S/PDIF-ingang. Volgens de fabrikant komt de geluidskwaliteit – ondanks het feit dat dit ‘slechts’ een enkel-DACs’ kaart is – heel dicht bij die van de BDA-3. Erg prettig is dat de vers uitgerolde DAC-kaart dezelfde prijs heeft als z’n voorganger.

Zelf doen of laten doen

Bezit u al een van de hierboven genoemde modellen, dan is de nieuwe DAC eenvoudig zelf in te bouwen. Bestelt u een nieuw (compatibel) apparaat bij Bryston, dan kunt u ervoor kiezen de module gelijk in te laten bouwen. Is de kaart eenmaal ingebouwd, dan krijgt u de beschikking over twee TOSLINK optische ingangen alsmede twee RCA S/PDIF-ingangen.