14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Metrum Acoustics komt met ‘Tuff’ pre-amp, dac, eindversterker

Metrum Acoustics komt met ‘Tuff’ pre-amp, dac, eindversterker

6
Metrum Acoustics komt met ‘Tuff’ pre-amp, dac, eindversterker

De wind heeft ons ingefluisterd dat Metrum Acoustics bijna klaar is met een nieuw product dat qua form-factor binnen de Jade / Onyx line-up past. Het gaat om een pre-amp / dac / eindversterker. Een soort PowerDac dus. De naam? Passend… Tuff (tough). 

Precieze specificaties hebben we – nog – niet, maar we weten dat hij zo’n 2000 euro (iets eronder) moet gaan kosten. En als we naar de schetsen kijken, zien we als inputs: USB, Optisch, Coax 1 en coax 2. De focus moet volgens de fluisteraar op USB gaan liggen. De dac-modules zijn natuurlijk van Metrum Acoustics zelf. We zien twee Transient-modules Dat kunnen zowel DAC1 als DAC2 modules zijn. We gokken DAC1, aangezien het erop lijkt dat het een Amethyst met een eindversterker is. En dat zou qua prijs ook wel kloppen. Die kost zo’n 1100 euro. Deze heeft een extra – stereo – versterkermodule en een luxere kast. En de nodige aanpassingen in de voeding. Het moet iets beter zijn dan een Amethyst als we de bron moeten geloven.

Ncore

Wie naar de versterker-module kijkt, zal nCore op de pint zien staan. Welke het precies is… Dat is lastig af te leiden vanaf het plaatje. Als u het weet: laat het weten in de commentaren!

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Metrum Acoustics Tuff is – zoals gezegd zo rond of iets onder de 2000 euro. Beschikbaarheid: eind dit jaar. Begin november moeten de eerste leveringen gaan plaats vinden… We houden u op de hoogte!