11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Omniwave, ‘muziek van oor tot oor’

Omniwave, ‘muziek van oor tot oor’

1
Omniwave, ‘muziek van oor tot oor’

Omniwave is een revolutionaire muziekweergever. Diep inzicht in de psycho-akoestiek leidde volgens de fabrikant ‘tot de creatie van een onhoorbare luidspreker’.

‘Wanneer u muziek of een stem via luidsprekers hoort, bent zich maar al te bewust dat het een reproductie is. Dat komt omdat onze oren zijn gemaakt om geluidproducerende objecten te herkennen aan de manier waarop zij de geluidsgolven verspreiden. Een luidspreker wordt dus ook als object herkend door ons gehoor. Het geluidsgolfpatroon van de luidspreker domineert bij mono en stereo weergave over dat van het origineel en zo weet u onmiddellijk dat u niet naar ‘the real thing’ luistert’, aldus de fabrikant van de Omniwave: Bloomline Acoustics.

Een onhoorbare luidspreker

Bloomline vervolgt: ‘De gedroomde oplossing is een luidspreker die geen akoestische vorm bezit. Die is voor het oor niet te lokaliseren. Zo’n ideale weergever produceert een neutrale vlakke golf waarop de akoestische informatie van het originele geluidsveld onvervormd naar uw trommelvlies overgebracht kan worden. Omniwave is de eerste weergever waarmee dit werkelijk wordt bereikt. Het geheim zit hem in de geoptimaliseerde OmniDrive techniek en de haakse opstelling van de twee elementen. Het resultaat is een auditief- én visueel transparante, virtuele geluidsbron, waar u omheen kunt lopen zonder dat de klank verandert. In stereo levert dit een kamerbreed, driedimensionaal geluidsbeeld op, zonder de begrenzing van een sweetspot. Omniwave vecht niet met de akoestiek, maar integreert deze juist in een totaalbeeld met een ongekend realistische dieptewerking’.

Digital Motional Feedback subwoofer

Omdat zelfs een OmniDrive niet in staat is de allerlaagste tonen weer te geven beleeft de ’DMF’ subwoofer van Grimm Audio op de XFI – dit weekend – bij Bloomline Acoustics een publieksprimeur, namelijk het gebruik met andere dan Grimm Audio systemen. In een DMF subwoofer is de conus voorzien van een versnellingssensor, waarmee de werkelijke uitslagen van het membraan vergeleken kunnen worden met die van het originele signaal. Afwijkingen worden direct gecorrigeerd door het ‘Digital Motional Feedback’ systeem. Daarmee wordt vervorming tot maar liefst een factor 30 verminderd. De klank van het toch al bijzondere Omniwave systeem is met de DMF subwoofers tot ongekend hoge klasse te tillen. Leo de Klerk van Bloomline Acoustics neemt u mee op zijn speurtocht naar een ongeschonden geluidsoverdracht ‘van oor tot oor’, met doorlopende Omniwave-demonstraties in zaal 1.

1 REACTIE