13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Spotify experimenteert met advertenties skippen voor gratis versie

Spotify experimenteert met advertenties skippen voor gratis versie

0
Spotify experimenteert met advertenties skippen voor gratis versie

Als het een beetje meezit kunnen gebruikers van de gratis versie van Spotify in de toekomst advertenties overslaan.

Het verdienmodel van de gratis variant van Spotify is gebaseerd op reclame-inkomsten. Daarom moet u daar als niet-betalende gebruiker elk half uur naar reclame luisteren. Het vervelende is waarschijnlijk alleen dat de meeste advertenties u geen biet interesseren. Vandaar dat Spotify nu in Australië aan het experimenteren is met de mogelijkheid tot het overslaan van die reclame. Het achterliggende idee is dat gebruikers dan alleen nog kijken of luisteren naar de reclame die ze écht interesseert. Op die manier kan geïnventariseerd worden wat luisteraars bezighoudt en een passend aanbod van reclame geleverd worden. Bovendien kan zo natuurlijk ook een nog weer wat preciezer gebruikersprofiel samengesteld worden, wat ook weer goed is voor marketingdoeleinden. De streamingdienst zal er dus ongetwijfeld niet bij inschieten.

Niets voor niets

Het moge duidelijk zijn dat u in deze wereld nog altijd niets voor niets krijgt. Adverteerders waarvan de reclame wordt weggedrukt, hoeven van Spotify overigens ook niet te betalen. Alleen bij wel ‘consumeren’ van de advertentie moet de portemonnee voor hen getrokken worden. Dat is ergens ook wel een win-win-situatie voor hen. Maar hoe u het ook wendt of keert: als gratis gebruiker bent u wat commercie, statistieken en gegevensverzameling min of meer aangeschoten wild…