Amadeus 254 platenspeler van Well Tempered

1
De nieuwe Amadeus 254 platenspeler van Well Tempered

Platenspelers, we worden er momenteel door overspoeld zo lijkt het. Well Tempered presenteert een bijzonder exemplaar.

Net zoals elk zichzelf respecterende natie heeft ook Denemarken een hifi-beurs op het programma staan: de Copenhagen High End Show. Dit jaar gehouden op 27 en 28 oktober zijn ook daar weer primeurtjes te verwachten. Zoals deze nieuwe Amadeus 254 platenspeler van fabrikant Well Tempered. Hij is gebaseerd op een ontwerp uit 1977 van de Deense fabrikant Bruel and Kjaer. Het uiterlijk is in ieder geval Scandinavisch te noemen dankij de lichtgekleurde plint van hout. De slanke 10,5 inch LTD toonarm is volledig gedempt en opgehangen in een ‘golf ball’-lager gevuld met siliconenvloeistof.

Regelbaar

Het draaiplateau is gemaakt van acryl en wordt door een snaar aangedreven. Verder is het toerental van de motor is elektronisch regelbaar. Als uitgang staat gebalanceerd XLR klaar. De prijs van al dit moois bedraagt €8500. Voor dat bedrag krijgt u er ook isolerende voetjes bij. In ieder geval een mooie high-end aanwinst voor liefhebbers van vinyl. Het strakke en tegelijkertijd ‘warme’ uiterlijk zorgen daarbij alvast voor een mooie aanwinst van uw interieur. En we durven alvast voorzichtig te gokken dat het met de geluidskwaliteit ook wel in orde zal zijn.

1 REACTIE