15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Streaming Audio Cambridge Audio regelt Chromecast voor CXN V2

Cambridge Audio regelt Chromecast voor CXN V2

0
Cambridge Audio regelt Chromecast voor CXN V2

Bezitters van de Cambridge Audio CXN V2 krijgen via een firmware-update de beschikking over Chromecast. Altijd handig!

De nieuwste firmware-update voor de CXN V2 van Cambridge Audio zorgt voor Chromecast-compatibiliteit. Daarmee maakt u bijvoorbeeld heel eenvoudig verbinding met een van de vele hi-res-audio diensten die Chromecast ondersteunen. Het installeren van de al klaar staande update is een eitje. Als de CXN V2 gekoppeld is aan internet, verschijnt vanzelf een melding dat de update geïnstalleerd kan worden. Een wizard leidt u na accepteren door de benodigde stappen. Na afloop is Chromescast meteen beschikbaar en kunt u nog meer streamen dan voorheen.

Upsampling

De CXN V2 is een uitgebreide netwerksreamer die onder meer als Roon endpoint kan fungeren. Voor de digitaal-analoog conversersie zet Cambridge Audio een dubbele Wolfson WM8740 DAC ingezet. Alle audio wordt geüpsampled naar hi-res 24bit/384kHz kwaliteit. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ‘polynomial curve fitting interpolation’, wat moet leiden tot – volgens de fabrikant – meer detail dan ooit tevoren. Mocht u meer willen weten over de technische achtergrond daarvan, dan vindt u op deze pagina een filmpje over de techniek. Samen met nog een hele verzameling andere clips met uitleg over technische zaken. Aan deze Cambridge Audio streamer hangt overigens een prijskaartje van €1099.