Chord rolt een serie nieuwe kabels uit

0
Chord

Het Britse Chord brengt een nieuwe serie kabels uit. Het zijn allemaal speakerkabels, drie in totaal om precies te zijn.

Afgelopen weekend werden ze op het Londense Festival of Sound gepresenteerd: drie nieuwe speakerkabels van Chord Company. Allereerst is er de SignatureXL luidsprekerkabel. Daarnaast maakten bezoekers kennis met de al even nieuwe RumourX en ShawlineX, eveneens speakerkabels. Deze drie kabels zijn overigens de eerste waarin Chord’s nieuwe high-performance diëlektricum XLPE is gebruikt. Waarbij die laatste afkorting – qua omschrijving – staat voor een ‘cross-linked Polyethyleen’. Die techniek werd voor het eerst genoemd bij de aankondiging van de SignatureXL, vorige maand. Verder worden ook nieuwe pluggen gebruikt. Het betreft de ChordOhmic verzilverde speakerpluggen, die vanaf nu op alle kant-en-klare kabels aanwezig zijn.

Pluggen

Diezelfde pluggenserie is ook los verkrijgbaar. In dat geval kunt u kiezen uit een banaansteker of een vork. De Chord SignatureXL is verkrijgbaar in rood/zwart en een 1,5 meter-uitvoering kost 900 Britse Ponden. Elke extra meter kost 300 Britse Ponden meer. De prijzen van de RumourX zijn een stuk prettiger: vanaf 16,50 Britse Ponden. Ook de ShawlineX is betaalbaar, de vanaf-prijs hier bedraagt 30 Britse Ponden. Mocht u op zoek zijn naar losse pluggen, dan kost een ChordOhmic banaanversie 8 Britse Ponden en een vork 25 Britse Ponden.