11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Winkels Feest bij D&D Audio vanwege 10-jarig bestaan

Feest bij D&D Audio vanwege 10-jarig bestaan

0
Feest bij D&D Audio vanwege 10-jarig bestaan

D&D Audio bestaat tien jaar en dat laat het bedrijf vanzelfsprekend niet ongemerkt aan zich voorbij gaan.

Op de website van D&D Audio staat een leuk en lekker lang artikel over de ziel van D&D Audio. Hierbij vast de introductie. ‘2018 een jubileumjaar noemen voor D&D Audio is een understatement. Er was een weekend lang feest bij het Duitse Clearaudio, een van de oudgedienden van D&D, dat in de zomer zijn 40ste verjaardag beleefde. Neerland’s hifi-trots Siltech en Crystal Cable, twee bepalende merken in het pakket, vierden 35 jaar van succes onder de vlag van International Audio Holding. En dan was er nog de eigen mijlpaal: de 10de verjaardag van D&D Audio, opgericht in mei van 2008 om een aantal bijzondere merken aan de man te brengen. Reden genoeg om eens een dagje met Hennie Dolleman op pad te gaan’, zo lezen we.

Wie is D&D Audio?

‘D&D Audio is, voor wie het nog niet weet, een Nederlandse importeur van high-end audio, gevestigd in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. De merken die momenteel tot het gevarieerde assortiment behoren, zijn Aëdle, Astell & Kern, Cabasse, Clearaudio, Crystal Cable, Davone, Devialet en Siltech. We zeggen bewust ‘momenteel’, want er komt op korte termijn weer een hele mooie naam bij – waarover later meer’, zo legt het artikel verder uit.

De D van D&D

Om te vervolgen: ‘Oprichter en eigenaar van D&D Audio is Hennie Dolleman, in de branche bij iedereen bekend als charmante en aanstekelijk enthousiaste muziekliefhebber, als echte hifi-man én als altijd aanwezige bij dealershows, lifestyle- en andersoortige beurzen om zijn mooie spullen onder de aandacht te brengen. Een reputatie die bepaald niet alleen in de laatste tien jaar werd ontwikkeld, maar ook in de ruime kwart eeuw aan ervaring die al aan de oprichting van D&D vooraf ging: als vertegenwoordiger, verkoper en later directeur en eigenaar van Wagner & Wagner, met name bekend van de distributie van luidsprekermerk Magnat. Op een woensdag in augustus stappen we een dagje bij Hennie in de auto om een gemiddelde werkdag van D&D van dichtbij mee te maken. Onderdeel van het opmaken van de balans rond een tienjarig bestaan en een vooruitblik op de volgende periode, is natuurlijk ook een stukje terugkijken op het verleden. Als we opgepikt worden in Vlaardingen begint het verhaal dan ook netjes bij het begin: bij Wagner & Wagner, en de begin jaren 80 zeer bijzondere Magnat Plasma.’ Rij mee met Dolleman en lees de rest van zijn – toch wel – levensverhaal op de beloofde pagina.