11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Introductie Wilson Audio Sasha DAW

Introductie Wilson Audio Sasha DAW

0
Introductie Wilson Audio Sasha DAW

Wilson Audio introduceert de grootste upgrade binnen het WATT/Puppy en Sasha Platform ooit: De Wilson Audio Sasha DAW – David Andrew Wilson.

Wat voor David Wilson ooit begon als een prestigieus project voor eigen gebruik groeide uit tot misschien wel de meest legendarische luidspreker ooit – de Wilson Audio WATT. Na zijn commerciële introductie omstreeks 1985 onderging de combinatie diverse kleine en grote transformaties. Van Fullrange extensie dankzij de toevoeging van de Puppy tot de meest actuele variant in vorm van de Sasha Series 2. Nu, bijna 5 jaar na die introductie is het tijd voor de allergrootste upgrade binnen het WATT/Puppy en Sasha Platform ooit. In erkenning voor de man waarmee het allemaal begon. De Wilson Audio Sasha DAW – David Andrew Wilson.

Alles herzien

Net als de Alexia series 2, de Sabrina en de Yvette is de Sasha DAW volledig ontwikkeld door Daryl Wilson en zijn team. Werkelijk alles is herzien. Cosmetisch maar vooral technisch. Twee compleet nieuw ontwikkelde bass drivers vinden hun plaats in een iets achterover neigende behuizing die intern ruim 13% in netto kastvolume toenam. Net als bij de Alexia series 2 draagt dit bij aan verbeterde mid/laag timing en een nog accurater weergave van de laagste frequenties. Intensieve interne verstevigingen houden de toch al extreem resonantie vrije kast volledig stil en vormen de basis voor de fysiek instelbare ‘Upper Module’ die plaats biedt aan de nieuwe midrange en tweeter. Beide exemplaren zijn identiek aan de modellen die gebruikt worden in de Wilson Audio WAMM Master Chronosonic en vinden voor het eerst in ongewijzigde vorm hun plaats in een luidspreker van deze klasse. Ook het interne luchtvolume van de midrange behuizing nam verder toe. Gecombineerd met een compleet nieuw scheidingsfilter en verder verfijnd afstelmechanisme levert de Sasha DAW adembenemende realisme en dynamische expressie, zo laat de fabrikant allemaal weten.

Tijdsdomein

Sinds de allereerste WATT was David gefocusseerd op de optimalisatie in het tijdsdomein. Die filosofie ontleent elke Wilson Audio ongekende dynamiek, homogeniteit en klankechtheid. De Sasha DAW zet deze traditie verder voort en laat de tweeter/midrange combinatie in de upper module en de bass drivers extreem fijngevoelig afstemmen tot de luisterpositie. Die mate van optimalisatie en integratie is absoluut uniek en laat de afzonderlijke drivers van de Sasha DAW versmelten tot één ideale klankbron, als een lens die in focus wordt gedraaid, ongeacht zitafstand en zithoogte. Met al deze wijzigingen introduceert Wilson Audio eigenlijk veel meer dan een opvolger voor de Sasha Series 2. Het is Daryl’s ultieme hommage aan zijn vader, David Andrew Wilson en de uitzonderlijke schoonheid van muziek. De liefde waar het allemaal mee begon.

De productie van de Wilson Audio Sasha DAW start in November 2018. De introductie prijzen zijn als volgt:

  • Wilson Audio Sasha DAW standaard kleur € 49.990,-
  • Wilson Audio Sasha DAW upgrade kleur € 51.490,-

Voor meer informatie of een luisterafspraak: www.referencesounds.nl