20.7 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Pioneer presenteert alleseter voor optische schijven

Pioneer presenteert alleseter voor optische schijven

2
Pioneer presenteert alleseter voor optische schijven

De nieuwe Pioneer UDP-LX800 is een alleseter voor optische media. Het apparaat speelt alles van CD via SACD en DVD tot UtraHD Blu-ray.

Ondanks dat alles tegenwoordig alleen maar streaming lijkt te zijn is dat natuurlijk niet het geval. Want kijk maar eens in de kast: daar staan ongetwijfeld best nog wat cd’s, wellicht een SACD, een paar DVD’s en ook nog wat Blu-ray-schijven in diverse formaten. Vaak zijn voor het afspelen van die verschillende schijven ook verschillende spelers nodig. Zo niet met de Pioneer UDP-LX-800: die speelt alles wat er aan optische schijven gangbaar is. Ofwel: CD, SACD, DVD en Blu-ray tot en me de nieuwste UltraHD-standaard. En daarbij heeft de fabrikant alles uit de kast getrokken om het onderste uit de kan qua beeld- en geluidskwaliteit te halen.

Scheiding

In het geval van beeld worden onder meer de contrast en kleurruimteverbetering die Dolby Vision en HDR 10 bieden ondersteund. Waarbij wel geldt dat uw tv deze technieken ook moet ondersteunen om hier ten volle van te kunnen genieten. Inwendig zijn gescheiden voedingen voor het analoge en digitale deel te vinden. Keurig in afgescheiden ruimtes, net als overigens het audiodeel z’n eigen gescheiden compartiment heeft gekregen. De ‘kamerwanden’ zijn gemaakt van dik blik om ongewenste vibraties tegen te gaan. De lade van de speler bestaat uit de van Pioneer bekende honingraatstructuur, al sinds de jaren tachtig door dit merk gebruikt. Verder is de la voorzien van een resonantie-absorberende laag. Zo worden akoestisch-mechanische storingen effectief onderdrukt.

DAC

Als DAC wordt een paartje ESS ES9026PRO ingezet. Elk van deze chips kan tot en met 8 separate kanalen verwerken, maar ze worden in deze Pioneer gebruikt in een dual-mono configuratie. Ze zijn gekoppeld aan RCA-uitgangen. Ook staan symmetrische XLR-uitgangen paraat. Als vanzelfsprekend is voorzien in HDMI voor overdracht van beeld en geluid naar tv en/of surroundversterker. De UDP-LX800 kost €2299.

2 REACTIES