20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Advance Paris X-P500, een dubbel-mono voorversterker

Advance Paris X-P500, een dubbel-mono voorversterker

2
Advance Paris X-P500, een dubbel-mono voorversterker

Advance Paris heeft een nieuwe dubbel-mono voorversterker uitgebracht in de vorm van de X-P500. Voorzien van zowel analoge als digitale ingangen.

De nieuwe Advance Paris X-P500 dubbel-mono voorversterker is inwendig gescheiden opgebouwd. Daarbij is uitgegaan van zo kort mogelijke signaalpaden. Verder wordt elk kanaal gevoed door een eigen ringkerntrafo en bijbehorende voedingsunit.  Er is voorzien in een tweetal koptelefoonuitgangen. U kunt kiezen uit een discrete modus of klasse A-mode, deze instelling heeft rechtstreeks invloed op hoe de X-P500 klinkt. Zo moet de klasse A-setting zorgen voor een soort van warme buizenklank, terwijl de discrete modus – die wordt afgehandeld via een klassieke JFET-schakeling – neutraler moet klinken.

Heel veel aansluitingen

Aan de achterkant van de Advance Paris X-P500 treft u een flinke verzameling aansluitingen aan. Bijvoorbeeld negen analoge ingangen, maar ook een MM/MC phono-ingang. Die laatste ingang biedt tevens de mogelijkheid om twee verschillende afsluitweerstanden te kiezen. Verder is gedacht aan zowel optische als coaxiale digitale ingangen, alsmede USB-A en USB-B. Mocht u ook nog Bluetooth wensen, dan kan dat via de optioneel verkrijgbare X-FTB01 module. De D/A-conversie in de X-P500 wordt afgehandeld door een Wolfson WM8742. De maximale kwaliteit bedraagt 32 bit / 192 kHz. De X-P500 speelt overigens de formaten FLAC, WAV, AAC+, MP3, WMA en zelfs Realaudio. Qua uitgangen staan onder meer symmetrische XLR-uitgangen paraat. Verder is ook een subwoofer-uitgang beschikbaar. De al genoemde koptelefoonuitgangen kunt u qua impedantie instellen tussen 0 en 100 Ohm. Deze nieuwe Advance Paris kost €1190 en is per direct verkrijgbaar in de kleur zwart.

2 REACTIES