Hifi Klubben doet het licht uit in 104 winkels

0
Hifi Klubben organiseert LISTEN IN THE DARK

Hifi Klubben organiseert op 14 november een bijzondere luistersessie in het donker, zodat u zich volledig op uw oren kunt concentreren.

‘Als HiFi Klubben u op 14 november uitnodigt voor een luistersessie in het donker, is dat mede bedoeld als kritiek op het feit dat we het tegenwoordig te druk hebben om nog echt naar elkaar te luisteren. LISTEN IN THE DARK is een reeks intieme concerten met lokale artiesten die georganiseerd worden in alle winkels van HiFi Klubben in Nederland en vier andere landen. Maar het worden absoluut geen gewone concerten – want ze worden gehouden in het donker, met de gordijnen dicht en de mobieltjes uit. En dat is niet zonder reden. HiFi Klubben wil namelijk dat we weer echt gaan luisteren. Met LISTEN IN THE DARK krijgt iedereen de mogelijkheid om onder unieke omstandigheden echt van muziek te genieten. In een donkere omgeving, zonder afleiding en met mooie, akoestische livemuziek gebruiken we onze zintuigen op een andere manier dan normaal’ aldus de organisatie.

Weer echt luisteren

Hifi Klubben: ‘Mensen luisteren niet meer. We luisteren niet genoeg naar elkaar. We zitten vaker op sociale media dan we naar onze kinderen luisteren. We luisteren niet naar ons lichaam als we gestrest zijn. En vaak luisteren we ook niet echt meer naar muziek. Behalve als een soort achtergrondgeluid dat 24 uur per dag aan staat. En daar wil HiFi Klubben iets aan doen. Want als we echt luisteren, gebeurt er iets heel bijzonders. We komen in balans, met onszelf en met de mensen om ons heen. Als we echt naar muziek luisteren, komen er in onze hersenen stoffen vrij die ons een heel warm gevoel van binnen geven’.

Ook naar elkaar

“We willen heel Nederland vragen om mee te doen met LISTEN IN THE DARK en er zo voor zorgen dat we weer iets meer naar elkaar gaan luisteren. Want elke keer dat we goed luisteren – naar onszelf, elkaar en naar onze kinderen – wordt de wereld weer een klein beetje beter. We hopen dat we mensen met dit event wat bewuster kunnen maken, en natuurlijk een mooie luisterervaring kunnen bieden”, zegt Martin Kjær Skou van HiFi Klubben.

Internationaal

U kunt meedoen met deze luistersessies in het donker in alle 104 winkels van HiFi Klubben in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Nederland. LISTEN IN THE DARK is onderdeel van het initiatief Welcome Listeners, dat ervoor moet zorgen dat we allemaal beter gaan luisteren. Bekijk de bijbehorende film hier.

LISTEN IN THE DARK wordt gehouden in alle winkels van HiFi Klubben in het hele land, op 14 november om 19:30 uur. Meer informatie op website van de zaak.