19 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Personal Audio Krijgt nieuwe Apple hoofdtelefoon links-rechts-detectie?

Krijgt nieuwe Apple hoofdtelefoon links-rechts-detectie?

2
Krijgt nieuwe Apple hoofdtelefoon links-rechts-detectie?

Dankzij patentaanvragen zijn interessante zaken betreffende een mogelijk nieuwe Apple hoofdtelefoon ‘uitgelekt’, waaronder automatische links-rechts detectie.

Goed, een patentaanvraag zegt natuurlijk lang niet alles. Een bepaalde techniek waarvoor een patentaanvraag is ingediend kan immers ook het gevolg zijn van een brainstormsessie of een vingeroefening van een techneut. Vastleggen ‘voor het geval dat’ is dan geen verkeerde gedachte. Maar uiteindelijk duiken sommige van die ‘patenttechnieken’ wel degelijk op in een eindproduct. Verder mag het geen geheim heten dat Apple aan tenminste één over-ear hoofdtelefoon werkt. De techreus heeft destijds immers niet voor niets het merk Beats overgenomen. Zo zou er dan ook ergens in 2019 een Apple-hoofdtelefoon op stapel staan. En die beschikt mogelijk over een bijzonder extraatje.

Opzetdetectie

Blijkbaar zijn er nog altijd mensen die hun over-ear hoofdtelefoon verkeerd om op het hoofd zetten. Ofwel: met het linker- en rechterkanaal omgewisseld. Apple heeft een patent aangevraagd voor het automatisch bepalen van de ‘opzetrichting’. Daarbij zijn de linker- en rechter schelp van de hoofdtelefoon – nog altijd volgens het patent – exact gelijk aan elkaar. U hoeft er dus echt niet meer over na te denken, gewoon opzetten en luisteren. Er worden – zo lijkt op te maken uit het patent – microfoonarray’s ingezet om de detectie uit te voeren. Maar het is en blijft afwachten of dit nieuws – onder meer gedeeld door What Hifi – zich inderdaad manifesteert in een uitgebrachte hoofdtelefoon.

2 REACTIES