17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Loewe tv’s krijgen persoonlijk aangepast geluid

Loewe tv’s krijgen persoonlijk aangepast geluid

2
Loewe tv’s krijgen persoonlijk aangepast geluid

Bezitters van een Loewe televisie kunnen uitkijken naar een gratis firmware-update die het geluid op uw eigen oren afstemt.

Het is misschien niet een onderwerp waar high-end audioliefhebbers graag over nadenken of praten. Feit is echter dat het gehoor met het voortschrijden van de leeftijd achteruit gaat. Onder meer het frequentiebereik wordt flink ingedamd. Fabrikant Loewe laat weten een samenwerking Mimi Hearing Technologies te zijn aangegaan. Hert resultaat daarvan is een firmware-update die ervoor zorgt dat het geluid van uw tv aangepast wordt aan uw leeftijd. Er wordt dus een persoonlijk profiel aangemaakt en het geluid wordt hierop afgestemd. Voor het luisterprofiel wordt zoals het er naar uitziet gebruik gemaakt van meer dan een miljoen Mimi hoortesten.

Real time

De Mimi-techniek analyseert het audiosignaal in real time en past het vervolgens aan richting het gemaakte profiel. En dat moet zorgen voor een sprankelender geluid. Blijft natuurlijk een heel klein praktisch probleempje over, want hoe gaat dit werken als je met meerdere personen tegelijk – uit verschillende leeftijdscategorieën – luistert? Hoe dan ook, het is in ieder geval interessant om te zien dat er een fabrikant is die het veranderende gehoor qua leeftijd eens in de spotlights zet. Ook al is dat misschien niet het leukste onderwerp om over na te denken.

2 REACTIES

  1. Sympathiek idee, al zie ik nog 2 andere beperkingen. Als ik het goed begrijp wordt de curve aangepast aan de hand van je leeftijd. Maar niet ieders gehoor heeft even sterk te lijden gehad. Voor velen vindt dan over- of juist ondercompensatie plaats. Ten tweede kan de techniek natuurlijk niets veranderen aan de frequentie bovengrens van iemands gehoor.