11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio Naim Mu-so-serie krijgt Apple AirPlay2

Naim Mu-so-serie krijgt Apple AirPlay2

0
Naim Mu-so-serie krijgt Apple AirPlay2

De Naim Mu-so krijgt middels een firmware-update de beschikking over Apple’s AirPlay 2, wat de speakers nog weer veelzijdiger maakt.

Bezitters van de Naim Mu-so en Mu-so Qb kunnen een firmware-update installeren waarmee deze draadloze speakers de beschikking krijgen over Apple AirPlay 2. Het maakt geavanceerde multiroom-audio mogelijk, maar ook spraaksturing via assistent Siri. Vereiste is wel dat u op uw i-apparaat tenminste iOS 11.4 hebt geïnstalleerd, een hoger versienummer mag altijd. De update is – als alles goed is gegaan – op 14 november uitgerold. U hebt dan ook reeds een melding over de klaarstaande update gezien en deze mogelijk al geïnstalleerd.

Buffer

Eenmaal geïnstalleerd maakt de update van uw Naim Mu-so deze speaker tot de centrale spil in een eventueel al bestaande multiroom-installatie. Los daarvan streamt u eenvoudig geluid vanaf bijvoorbeeld uw iPhone of iPad in prima kwaliteit naar de speaker. Interessant daarbij is de vergrote streamingbuffer, die hiaten bij mindere netwerken op moet vangen. Verder kunt u de Mu-so bedienen via de Apple Home-app. De nieuwe integratie van Siri zorgt eveneens voor bedieningsmogelijkheden, maar dan via spraak. Ook kunnen Apple Music-abonnees een nummer opvragen, gewoon door een gesprek met Siri aan te knopen. Al met al genoeg redenen om de update te installeren, zeker als u gebruik maakt van Apple-apparatuur.