12.2 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe Piega Master Line Source 3 in alu behuizing

Nieuwe Piega Master Line Source 3 in alu behuizing

1
Nieuwe Piega Master Line Source 3 in alu behuizing

Het Zwitserse Piega staat vooral bekend om het feit dat hun speakers in een kekke aluminium behuizing zijn gevat, zo ook de nieuwe MLS 3.

De nieuwe Master Line Source 3 (MLS 3) van het Zwitserse Piega is dusdanig compact dat de speakers in elke huiskamer wel een plekje kunnen vinden. Met de ‘3’ is de Master Line Serie compleet. In 2013 verscheen de eerste de flink uit de kluiten gewassen luidspreker in de serie, gevolgd door later de iets compactere MLS 2. En de 3 zet de verkleining voort. Het betreft een line source speaker met een dipool uitstralingskarakteristiek. Vier midden-hoge-tonen bandspeakers en twee speciaal voor  MLS 3 ontikkelde 180 mm basdrivers verzorgen het geluid. Verder is nog voorzien in een tweetal passieve basradiatoren.

Makkelijk

Ondanks dat het een dipool-straler betreft kunt u de speaker als een ‘gewone’ high-end speaker in de huiskamer opstellen. Het deel naar achteren afgestraald geluid kan eenvoudig naar wens aangepast worden. Op die manier kunt u een ruimtevullende weergave realiseren die onafhankelijk is van de luidprekerpositie. U hoeft dus geen rekening te houden met ‘moeilijke’ zaken, wat altijd prettig is. De Piega MLS 3 gaat voor een bedrag van €31.900 per paar over de toonbank.

1 REACTIE