11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe reel-to-reel taperecorder van Metaxas

Nieuwe reel-to-reel taperecorder van Metaxas

0
Nieuwe reel-to-reel taperecorder van Metaxas

Metaxas heeft een gloednieuwe taperecorder uitgebracht met indrukwekkende technische specificatie en een al even indrukwekkend uiterlijk.

Reel-to-reel-recorders ofwel bandrecorders staan – ook nu nog – bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit. Hoewel analoog klinken ze veelal als een klok. Het is ook niet voor niets dat de bandrecorder tot de komst van digitale equivalenten hét opnamemedium was in studio’s. En ook voor thuisgebruikers die het beste aan geluidskwaliteit wilden voor hun eigen opnamen. Metaxas heeft warme herinneringen aan het medium en besloot de ‘ultieme bandrecorder’ te ontwerpen. Daarbij gebruik makend van de kennis uit de jaren 60…80 van de vorige eeuw. En die kennis te combineren met moderne technieken. Het resultaat in de vorm van de T-RX oogt in ieder geval alvast adembenemend.

Maxon

Met name de benodigde precisie-elektromotoren uit vervlogen tijden stonden qua techniek nog in hun kinderschoenen. Bandrecorders worden verder allang niet meer gemaakt, dus die hebben nooit geprofiteerd van de technologische vooruitgang op het motorvlak. Metaxas heeft die kans natuurlijk wel en dus heeft hij gekozen voor Maxon motoren. Kostbare apparaatjes met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid. Samen met de andere ingezette elektronica moet dat een taperecorder opleveren zoals er nog nooit een eerder is verschenen. De eerste bestellingen van de machine worden vanaf maart 2019 uitgeleverd. Het apparaat beleeft z’n officiële wereldpremière op de High End München, mei volgend jaar. O ja, de prijs van het geheel bedraagt zo’n €30.000. Meer info op de site van de ontwerper.