18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Rega presenteert nieuwe Aria MM/MC voorversterker

Rega presenteert nieuwe Aria MM/MC voorversterker

0
Rega presenteert nieuwe Aria MM/MC voorversterker

Rega heeft een nieuwe (of vernieuwde zo u wilt) Aria MM/MC voorversterker uitgebracht in de vorm van de Aria.

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe Rega Aria is de behuizing: die is ook nieuw. Het betreft een kast van ‘halve breedte’ waarin twee volledige gescheiden phono voorversterkertrappen zijn gebouwd. Eentje voor MM en eentje voor MC. U treft er verder geen enkel digitaal onderdeel in aan, het is alles analoog wat de klok slaat. Daarbij is extra aandacht besteed aan het zo zuiver mogelijk houden van het signaalpad. Verder zijn diverse vernieuwende technieken ingezet, waaronder bijvoorbeeld een zelfstandige servoregeling die ervoor zorgt dat de MC-trap temperatuurgecompenseerd wordt. Verder beschikt elke trap – ofwel MM en MC – separaat over eigen connectoren aan de ingang. Omschakelen tussen beide ingangen gebeurt via een relais.

Discreet

In de MC-trap van de Rega Aria zijn ruisarme FET’s gebruikt, in een complementaire Darslington-configuratie parallel geschakeld. Voordeel van de hoogohmige FET’s is dat er geen belasting ontstaat voor de transducer in de cartridge. Aanpassing aan het element doet u overigens via dipswitches aan de achterkant van de Aria, waarbij u de gevoeligheid tot 6dB kunt verhogen. In de MM-trap worden ruisarme bipolaire transistoren ingezet. Ook nu weer in de vorm van een complementaire Darlington-schakeling. Deze trap is volledig discreet met losse transistoren opgebouwd. Verder is de voedingsspanning per kanaal apart geregeld en ontkoppeld. In het signaalpad treft u Polypropyleen-condensatoren aan. In de voeding worden Nichicon FG elco’s ingezet. De Rega Aria is vanaf midden deze maand leverbaar voor een prijs van €1199.