15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Accuphase presenteert E-480 geïntegreerde versterker

Accuphase presenteert E-480 geïntegreerde versterker

1
Accuphase presenteert E-480 geïntegreerde versterker

Accuphase heeft een nieuwe geïntegreerde versterker voor u klaar staan, voorzien van analoge potmeterloze AAVA-volumeregeling.

De Accuphase E-480 is een klasse AB-versterker met een maximaal uitgangsvermogen van 260 Watt per kanaal aan 4 Ohm of 180 Watt per kanaal aan 8 Ohm (ook 16 Ohm speakers worden ondersteund). De eindtrap is opgebouwd met MOSFET’s. Als voeding is voorzien in een overgedimensioneerd en loodzwaar geheel dat ruim voldoende vermogen levert om de beloofde 180 Watt aan 8 Ohm per kanaal te leveren. Aan de achterkant treft u een indrukwekkend aantal aansluitingen aan, waaronder gebalanceerde XLR in- en uitgangen. Die passen mooi bij het in de E-480 gebruikte instrumentatieversterker-principe, dat volledig symmetrische signaaloverdracht mogelijk maakt.

Analoge volumeregeling

De E-480 van Accuphase beschikt over een geheel analoge volumeregeling. Maar dan wel eentje zonder traditionele potmeter. In plaats daarvan wordt AAVA ingezet. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van 16 stroom/spanningsregelaars die met verschillende versterkingsfactoren werken. Het audiosignaal wordt niet meer met een conventionele draaipotmeter geregeld. AAVA zorgt volgens de fabrikant voor een optimale signaal-ruis-afstand en minimale vervorming over het volledig volumebereik. Bovendien worden kwaliteitsverlies en impedantieschommelingen uitgebannen. Kortom: weer eens iets heel anders dan de ‘geijkte’ digitale volumeregelaar (of de nog geijkter potmeter voor dit doel). De adviesprijs van de E-480 bedraagt €8250.

1 REACTIE

  1. Accuphase heeft er nog nooit imposant uitgezien, en deze ziet er ook weer uit als de 13 in een dozijn hifi apparatuur. Maar schijn bedrieg zo simpel als E-480 eruit ziet, zo imponerend is de kwaliteit. Het heeft niet alleen de bruto adviesprijs van audiofiele apparatuur, het klinkt netzo indrukwekkend. De Accuphase heeft alles wat de audiofiel wenst. Het heeft DE 3D en klinkt warm, maar zeker niet kleurend.