14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Copland presenteert CTA408 geïntegreerde buizenversterker

Copland presenteert CTA408 geïntegreerde buizenversterker

10
Copland presenteert CTA408 geïntegreerde buizenversterker

Mocht u vallen voor de welbekende warme buizenklank, dan heeft Copland de CTA408 geïntegreerde versterker voor u klaar staan.

De Deense fabrikant Copland heeft een nieuwe geïntegreerde buizenversterker aan het assortiment toegevoegd: de CTA408. Voorzien van zowel een MC/MM phono voorversterker en een hoofdtelefoonversterker bent u in één klap klaar. Het uitgangsvermogen bedraagt maximaal 2 x 75 Watt in zowel 4 als 8 Ohm, waarbij het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 100 kHz. Dat is mede te danken aan de speciale in-huis ontwikkelde uitgangstrafo’s. De flink uit de kluiten gewassen kern voorkomt verzadiging van dit onderdeel. De transformatoren hebben geen enkele moeite met frequenties die een eind onder de 20 Hz liggen. De uitgangsbuizen zijn van het type KT150; de meest recente variant van de legendarisch te noemen 6550/KT88 eindbuizen. De eindtrap wordt aangestuurd via MOSFET’s. Verder treft u diverse losse voedingspunten aan die zorgen voor een uitstekend gestabiliseerd geheel.

Hoofdtelefoonversterker

De Copland CTA408 beschikt over een aparte klasse A hoofdtelefoonversterker. Zodra u een hoofdtelefoon inprikt, zorgt dat voor een mute van de speakeruitgangen. De ook ingebouwde phono-voorversterker is opgebouwd met JFET’s. Blijft over de buitenkant. Deze is strak vormgegeven en via de grille aan de voorkant kunt u een glimp opvangen van de zacht gloeiende buizen. De prijs van al dit moois bedraagt 6398 Britse Ponden.

10 REACTIES

 1. Vraag me nu af, zijn de bezoekers van alpha-audio echt audiofielen? Waarschijnlijk is de reden dat niemand reageert op de zeer interessante tip van Ronald, dat deze onderdelen bak er niet al te…Maar, ja ik weet het, begeef me weer op glad ijs, want ik heb het zelf niet gehoord. Maar dit geïntegreerde weergave summum, dankt zijn kwaliteit niet aan kunst en vliegwerk, maar aan logica, er zijn twee nadelen 🙁 je moet het wel kunnen betalen en een elektronenbuis buis heeft niet zo’n lange levensduur. Ik behoor niet tot de groep die de meeste belasting moet betalen. Maar als de luidspreker niet vraagt om veel meer vermogen?!!!dan is de Yugo kwa uiterlijk, maar de Bentley onder de weergavekwaliteit echt een must om te overwegen. Het klinkt niet alleen warmer, maar ik vindt dat de akoestiek ook beter hoorbaar wordt. Je moet deze topper niet aansluiten op boxjes van 500 euries…

   • Hallo Vincent,
    Je luistert niet naar de specs, maar altijd naar de kwaliteit van de, in dit geval, versterker. De 96 dB dynamisch bereik van een CD hebben heel weinig van doen met de 90 dB dynamisch bereik van een buizen, transistor of klasse D versterker.
    Het dynamisch bereik van een CD is een wiskundig berekende waarde in een binaire reeks. Puur theorie dus.
    OOK hier is het werkelijk te bereiken dynamischbereik afhankelijk van de gebruikte onderdelen en de instellingen in de DSP.
    Het dynamsich bereik van de Copland is een gemeten waarde in dB(SPL). Dat is een geheel andere wijze van meten en waarden. De twee dynamische bereiken hebben dus in de praktijk heel weinig met elkaar van doen.
    Groet
    Theo

    • Beste Theo, kon het niet beter verwoorden. Bijna iedereeen kijkt naar de specs. Mijn professionele speakers van Yamaha DRX 12 leveren 132dB max. en de ESL57 halen geloof ik 90 dB. Vincent moest maar eens gaan luisteren, wat de meeste versterkers met een vervorming van T.H.D. < 0001% met 1000 watt missen. En dit is niet schofferend bedoeld. met bijvoorbeeld een elektrostaat verricht een lampiesversterker wonderen. De elektro of magnetostaat zijn voor mij de meest eerlijke speakers.

    • Even een kleine correctie. Ik laat me ook wel eens verleiden met die dB’s.

     dBSPL hoort bij een waarde gemeten aan luidsprekers of een andere geluidsbron. Is bij een versterker dus nooit van toepassing!!!

     Wanneer de versterker fabrikant aangeeft dat het dynamisch bereik van zijn eindversterker 90 dB is, dan moet dat 90 dBm zijn.
     Wanneer de fabrikant aangeeft dat zijn voorversterker een bereik heeft van 90 dB dan moet dat (meestal) 90 dBv zijn.
     Groet
     Theo

     • Beste Vincent, ik weet natuurlijk dat Theo verre van achterlijk is, omdat ik de naar hem gerichte reactie beantwoord. En ga ook niet beweren dat je dom bent.

      Maar ben het helemaal met je eens, dat het theoretisch onmogelijk is om de, voor mij DE beste versterker http://alpha-audio.nl/review/review-metrum-acoustics-forte/ een A B vergelijking met deze TANK, met de specs van apparatuur van voor 🙂 de 2e wereldoorlog glansrijk kan doorstaan.

      Maar indien mogelijk zou je eens moeten proberen dit met eigen oren te testen. Dan ga je echt twijfelen aan wiskunde of natuurkunde, want ben, ach niet alleen ik, iedereen zou direct zeggen.

      Wat een stelletje mafkezen, Theo en Ferdy hebben de langere school niet afgemaakt.
      Waarschijnlijk ben je nu op andere gedachten gebracht 🙂

      Met vriendelijke groet van DE muziekliefhebber