21.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Flexibel configureerbare versterker van KJF

Flexibel configureerbare versterker van KJF

0
Flexibel configureerbare versterker van KJF

De MA-01 is een volledig configureerbare versterker van KJF Audio. Het oorspronkelijk als Kickstarter begonnen project is in z’n eerste productieserie aanbeland.

KJF Audio presenteert een bijzondere ‘flexibele versterker’ in de vorm van de MA-01. Ieder apparaat kan volledig aan de wensen van de klant worden aangepast, want het geheel is modulair opgebouwd. U kunt dus kiezen voor bijvoorbeeld een traditionele stereo-opzet, of eens flink gek doen en gaan voor een achtkanaals-uitvoering gaan. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van Hypex N-core versterkermodules, waarbij u kunt kiezen uit vermogens tussen de 100 en 500 Watt per module. Het aardige is dat de configuratie ook achteraf nog gewijzigd kan worden, wat goed nieuws is voor bijvoorbeeld de eeuwige twijfelaars.

Slimme lichtring

De KJF MA-01 beschikt over slim geregelde actieve koeling. De versterker voelt zich volgens de fabrikant prima thuis in een huiskamer, maar ook onderweg voor een optreden in kleinere zalen voldoet het apparaat prima. In dat geval kan gekozen worden voor een rackmount frontpaneel. De bediening is eenvoudig en slim; een lichtring aan de voorkant geeft de status aan. Denk daar bij aan zaken als clip-indicatie, temperatuurwaarschuwing, status van de voeding, DC-detectie en indicatie van defecte modules. De MA-01 schakelt in geval van serieuze storingen zelf uit en meldt daarbij waarom dat gebeurde. Momenteel ligt de vanaf-prijs op Kickstarter bij een bedrag van £850 Britse Ponden.