13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi MIKA zet Quad-Raad in het zonnetje

MIKA zet Quad-Raad in het zonnetje

0
MIKA zet Quad-Raad in het zonnetje

Er was flink wat onduidelijkheid over de rol die MIKA als nieuwe distributeur van Audiolab in de Benelux. Want er was ook nog Quad-Raad…

Oorspronkelijk was Quad-Raad de distributeur van Audiolab. Nu veranderen distributeurschappen nogal eens, dus heel vreemd keken we ook weer niet op toen MIKA half december vorig jaar liet weten dat het ‘t distributeurschap van Audiolab voor de Benelux had verworven. Uiteindelijk bleek de ‘oude’ distributeur Quad-Raad niet bepaald happy met het bericht, want volgens hen waren ze nog altijd dé distributeur. Inmiddels zijn de stofwolken neergedaald en is er meer duidelijkheid. MIKA laat weten dat zij zich ‘gaat richten op online en offline retailers en in samenwerking met de fabrikant gaan werken aan de naamsbekendheid binnen de Benelux’. Tegelijkertijd wil dit bedrijf benadrukken dat Quad-Raad de door hun ‘beleverde’ winkeliers behoudt. Voor die groep klanten zal Quad-Raad dan ook het aanspreekpunt blijven, waardoor er voor hen eigenlijk niets verandert.

Samenwerken

In het officieel verspreide (Engelstalige) persbericht van Audiolab lezen we dan ook het volgende: ‘The International Audio Group (IAG) is delighted to announce the appointment of Mika Distribution as the official exclusive distributor for its prestigious Audiolab brand in the Benelux territories of The Netherlands, Belgium and Luxembourg, effective Jan 1st 2019. Quad Raad, our previous distributor for the area, who have done an excellent job in representing the brand in the last 5 years, will work in partnership with Mika and continue to service their existing distribution network’. Met andere woorden: MIKA is de nieuwe distributeur voor de Benelux, maar zal nauw blijven samenwerken met Quad-Raad. En zo blijft iedereen vriendjes met elkaar.