13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Philips HTL1510 budget soundbar met draadloze sub

Philips HTL1510 budget soundbar met draadloze sub

0
Philips HTL1510 budget soundbar met draadloze sub

Het heeft een tijdje geduurd alvorens Philips onder de hoede van TP Vision met audioproducten op de markt kwam. Nu is er een gloednieuwe soundbar.

Sinds TP Vision de tv-tak van Philips heeft overgenomen hebben we eigenlijk geen audioproducten uit die hoek meer gezien. Feitelijk is dát Philips ook niet het ‘echte’ Philips meer natuurlijk, wat een en ander verklaart. De ‘nieuwe’ (de constructie bestaat alweer een tijdje) eigenaar concentreerde zich vooral op het maken van televisies. En nu komt daar dan de eerste soundbar bij, die meteen voorzien is van een prettig prijskaartje. En een draadloze subwoofer. De HTL1510 – zoals het apparaat gedoopt is – is dan ook een 2.1-kanaals soundbar. Bluetooth maakt het mogelijk om muziek vanaf bijvoorbeeld uw smartphone of tablet draadloos te streamen. Verder is voorzien in een optische digitale ingang en een analoge lijningang. HDMI wordt nergens genoemd in de specs en ontbreekt dus waarschijnlijk. Een echt gemis hoeft dat niet te zijn, want elke tv beschikt over tenminste een analoge lijnuitgang. En vaak ook over een optische digitale uitgang.

Virtueel

Het vermogen van de in de soundbar aanwezige versterker bedraagt 70 Watt. Tevens kunt u desgewenst luisteren naar virtueel surroundgeluid. Dat zoals gezegd HDMI ontbreekt aan de ingangskant heeft waarschijnlijk alles met de prijsstelling van deze Philips te maken. U betaalt er namelijk maar €129 voor en da’s natuurlijk prima te overzien. Op het moment van schrijven is er verder nog niets aan informatie op de site van de fabrikant te vinden, ook afbeeldingen ontbreken. Wel kunt u terecht op deze pagina van What Hifi, die zelf wat kiekjes geschoten hebben tijdens een – waarschijnlijk – perspresentatie. En o ja, voor de puristen: er zijn natuurlijk wel een hoop audioproducten onder de vlag van Philips verkrijgbaar, maar feitelijk is dat ook allang geen Philips meer natuurlijk.