Toto’s Africa speelt ‘voor altijd’ in Afrikaanse woestijn

0
Toto's Africa speelt 'voor altijd' in Afrikaanse woestijn

De Duits-Namibische kunstenaar Max Siedentopf heeft het nummer Africa naar ‘huis’ gebracht. Het speelt voor de ‘eeuwigheid’ in ‘s werelds oudste woestijn.

Het moet een vreemd gezicht zijn als u na de zoveelste zandduin zittend op uw kameel de hoek omslaat in de Namibische woestijn in – jawel – Namibië. In de verte hoorde u al westerse muziekflarden, wat an sich al vreemd is in dit harde klimaat. Een nieuw soort fata morgana? Nee, uiteindelijk blijkt u zes speakers op witte zuilen in the middle of nowhere aan te treffen. Aangestuurd door een mp3-speler die geloopt tot in het oneindige het nummer Africa van Toto ten gehore brengt. De installatie wordt gevoed door zonepanelen, waardoor een batterij ook ‘s nachts voor een vrolijke noot zorgt. Het geheel is bedacht en geplaatst door de Duits-Namibische kunstenaar Max Siedentopf.

Voortdurende populariteit

Siedentopf was verbaasd over de voortdurende populariteit van het nummer Africa. Het was en is een hit die tot het einde der tijden lijkt te gaan doordreunen. En waarom precies dat nummer dan niet eren op een plek die ook al een eeuwigheid bestaat, in het oude hart van Afrika? De precieze locatie van de installatie wordt overigens niet onthuld door de kunstenaar. Volgens hem zijn alleen de meest loyale fans in staat het geheel te vinden. En toevallig rondstruinende lokale bevolking natuurlijk. Het kunstproject is wel in digitale vorm te vinden op deze pagina. Meer leest u er ook over in dit artikel van CNN.