11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi ATC introduceert bij elkaar passende versterker, DAC en cd-speler

ATC introduceert bij elkaar passende versterker, DAC en cd-speler

0
ATC introduceert bij elkaar passende versterker, DAC en cd-speler

ATC lanceert een – zoals dat zo mooi heet – matching set bestaande uit een geïntegreerde versterker/DAC en een cd-speler. Dat wordt genieten!

ATC introduceert de CD2 cd-speler en de SIA2-100 stereo versterker-DAC. ATC is ervan overtuigd dat er nog steeds muziek (en ook wel toekomst) zit in de aloude cd, inmiddels alweer 36 jaar oud. De cd-speler beschikt over zowel een lijn-uitgang als gebalanceerde XLR-uitgangen. Ook digitale optische en coaxiale uitgangen staan paraat. De SIA2-100 geïntegreerde versterker/DAC is zo ontworpen dat hij perfect bij de cd-speler past. Het maximaal leverbare vermogen bedraagt 2 x 100 Watt in 8 Ohm. U treft er een stereo lijningang op aan, alsmede een 3,5 mm jack-ingang aan de voorkant. Daar kunt u bijvoorbeeld uw smartphone via een kabel op aansluiten. Ook de digitale optische en coaxiale ingangen ontbreken niet. Digitale audio is via USB toe te voeren aan de geïntegreerde versterker.

DSD

De ATC SIA2-100 beschikt over en ingbouwde DAC van AKM. Via USB wordt een PCM-samplefrequentie van 44,1 kHz tot en met 384 kHz ondersteund, waarbij een resolutie tot en met 32 bits aangeboden kan worden. Verder kan het apparaat overweg met DSD64 en DSD128. Alle analoge en digitale ingangen hebben volgens de fabrikant een vervormingsfactor die minder dan 0,001% bedraagt. De ingebouwde klasse A hoofdtelefoonversterker stuurt koptelefoons met een impedantie tussen 32 en 600 Ohm aan. Aan de geïntegreerde versterker hangt een prijskaartje van 2500 Britse Ponden. De cd-speler wisselt voor een bedrag van 1500 Britse Ponden van eigenaar.