Crosley presenteert 3 inch micro-platenspeler

0
De Crosley micro-platenspeler zoals te zien op de site van The Vinyl Factory

Crosley – een fabrikant van onder meer ‘novelty’-platenspelers in diverse prijsklassen – presenteert een micro-platenspeler voor 3 inch platen.

In Japan schijnt het 3 inch-formaat qua platen relatief populair te zijn. Mocht u dergelijke microplaten op uw nieuwe Crosley RSD3 willen beluisteren, dan zult u het bronmateriaal dus hoogstwaarschijnlijk daar moeten bestellen. Voor de rest is de wel heel compacte platenspeler alleen verkrijgbaar op Record Store Day (valt dit jaar op 13 april) in deelnemende platenzaken verkrijgbaar. In de VS in ieder geval, het is nog onbekend of het kleinood ook in onze contreien verkocht gaat worden. De minuscule speler is voorzien van een element van Audio Technica. U kunt het apparaatje zowel via een netspanningsadapter als op batterijen gebruiken.

Compleet

Verder is gedacht aan een pitch-regelaar, een geïntegreerde luidspreker en een uitgang voor een hoofdtelefoon. Het lijkt ons een must-have voor de echte vinylfanaat. Zoals gezegd wordt het wellicht niet heel eenvoudig om aan passende platen te komen, maar eBay brengt misschien uitkomst wat dat betreft. In ieder geval geldt dat deze Crosley u financieel de kop niet zal kosten. Voor maar $70 dollar verwisselt de speler van eigenaar. Maar zoals gezegd: het kán een uitdaging worden om de RSD3 buiten de VS te scoren. Momenteel is er nog geen informatie op de website van de fabrikant te vinden, maar dat zal wellicht in de nabije toekomst veranderen. In ieder geval kwamen wij hem tegen op de website van The Vinyl Factory.