19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi NAD D 3045: kleine maar fijne versterker

NAD D 3045: kleine maar fijne versterker

0
NAD D 3045: kleine maar fijne versterker

Dat (geïntegreerde) versterkers anno 2019 niet onhandig lomp en groot meer hoeven te zijn bewijst NAD met de heerlijk compacte D 3045.

Het eerste wat opvalt aan de geïntegreerde NAD D 3045 is dat deze verticaal wordt opgesteld. Dat scheelt weer tafeloppervlakte natuurlijk. En daarnaast valt op dat het een heerlijk compact geheel is. Maar vergis u niet: het bevat alle onderdelen die u nodig hebt als basis voor een goede hifi-installatie. Ten eerste is natuurlijk voorzien in een eindversterker met een vermogen van 60 watt per kanaal. Dan is er de DAC, die zowel DSD als MQA ondersteunt. Daarvoor is voorzien in een USB-aansluiting, wat betekent dat u de D 3045 ook als DAC voor de computer in kunt zetten. En van daaraf kan er natuurlijk volop gestreamd worden vanaf bijvoorbeeld Roon of wat anders. Ook ‘reguliere’ digitale ingangen staan paraat.

aptX

Desgewenst is een (mobiel) apparaat draadloos via Bluetooth te koppelen. In een prima geluidskwaliteit zelfs, want aptX wordt ondersteund. Uiteraard alleen wanneer de ‘zendende’ kant dit trucje ook beheerst. In dat geval zijn resoluties tot 24 bit via Bluetooth mogelijk. Dan treft u ook nog een phono-voorversterker in deze NAD aan, compatibel met MM-cartridges. De prijs van de D 3045 valt eigenlijk heel erg mee. Voor een bedrag van €799 mag u ‘m de uwe noemen.