20.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Technics brengt nieuwe SL-1210MK7 DJ draaitafel uit

Technics brengt nieuwe SL-1210MK7 DJ draaitafel uit

0
Technics brengt nieuwe SL-1210MK7 DJ draaitafel uit

De Technics SL-1210 is inmiddels alweer decennia lang de standaarddraaitafel voor DJ’s. En nu is er een gloednieuwe uitvoering verschenen!

De nieuwe Technics SL-1210MK7 is de meest recente incarnatie van de legendarische SL-1210. Deze werd en wordt gebruikt door DJ’s om hun kunsten op te vertonen en het betekent dat een nieuwe generatie er hun kunsten op kan vertonen. Het is dan ook niet vreemd dat de aankondiging van de ‘MK7’ met groot enthousiasme werd beantwoord. De inmiddels alweer zevende generatie van deze speler garandeert continuïteit van een soort van standaardgereedschap voor een beroep (of hobby) met – toch wel – unieke vereisten. Het betreft een direct-drive exemplaar. Daarbij drijft een motor met een laag toerental direct het draaiplateau aan. Dat systeem biedt diverse voordelen. Zo biedt het een nauwkeurige draaisnelheid, maar ook een hoog koppel. Daarnaast is het uitermate onderhoudsvriendelijk, want er zijn geen onderdelen als bijvoorbeeld snaren die met enige regelmaat vervangen hoeven worden. Kortom: een ‘tool’ waar je als DJ geen omkijken naar hebt.

Motor

Hoewel direct drive in principe voor juist een constant toerental moet zorgen, werden bij de oorspronkelijke modellen onder bepaalde omstandigheden toch af en toe onregelmatigheden geconstateerd. Dit heet ‘cogging’. Om dat te voorkomen is voor de Technics SL-1200MK7 een nieuwe motor ontworpen. Deze beschikt over een kernloze stator. Het verwijderen van de ijzerkern nam meteen de hoofdoorzaak van cogging weg. Verder werd de magnetische kracht van de rotor verbeterd tot volgens de fabrikant het hoogst haalbare. Het eindresultaat is een cogging-vrij geheel met een hoog koppel. De motor wordt aangestuurd door een microcontroller die uitstekend anticipeert op dat wat een DJ met het apparaat uithaalt, inclusief bijvoorbeeld scratching. Tot slot heeft de toonarm de typische S-vorm; een traditie van Technics. Blijft over de prijs van al dit moois: €899.