10.7 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Atacama komt met high-end kabels

Atacama komt met high-end kabels

0
Atacama komt met high-end kabels

Het Engelse Atacama is bekend vanwege z’n racks en speakervoeten. Het bedrijf brengt nu ook high-end kabels uit.

De afgelopen negen jaar was Atacama de officiële distributeur in het VK voor kabels van Nordost. Blijkbaar hebben ze van die snoertjes de kunst goed afgekeken. Er is afgetrapt met drie netsnoeren. Als eerste is er het instapmodel Spirit met een prijskaartje van – afhankelijk van de lengte – tussen de 180 en 320 Britse Ponden. Gewapend met een siliconen afscherming en een van verzilverde aansluitingen voorziene verzekering oogt het geheel ook nog eens mooi (al is de zekering onzichtbaar…). De Verve is de ‘middenklasser’, verkrijgbaar voor een bedrag van 470-700 GBP. Deze bevat een dubbel verzilverde zekering en een ‘premium stekker’. De Imperium tot slot is het topmodel van dit drietal. Hier wordt een dubbelverzilverde zekering ingezet die een koudebehandeling heeft ondergaan. Bovendien is een connector van Furutech gebruikt. Voor deze kabel betaalt u een bedrag van tussen de 950 en 1300 GBP.

Meer op de rol

Eind dit jaar komt Atacame met een eigen lijn aan speakerkabels en interconnects, waarmee een compleet boeket aan bekabeling ontstaat. Voor nu moet u het nog even doen met de netspanningskabels. Verkrijgbaar overigens in lengten van 1,25 m, 2 m, 2,5 m, 3 m, 3,5 m en 4 meter. Voor vrijwel elke toepassing moet er dus wel iets passends te vinden zijn. Op de website van de fabrikant worden ze nog niet genoemd, wel is daar een opruiming van Nordost-kabels gaande.