20.1 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Winkels Cost is no object-show by Alpha High-End

Cost is no object-show by Alpha High-End

0
Cost is no object-show by Alpha High-End

Het Belgische Alpha High-End houdt op zaterdag 16 en zondag 17 maart een show onder de noemer Cost is no object met Burmester en Raidho in de hoofdrollen.

Het Belgische Alpha High-End (overigens niet gerelateerd aan Alpha Audio) organiseert komend weekend (16 en 17 maart) een show met daarin de merken Burmester en Raidho in de hoofdrollen. We laten het de organisatie van de show zelf vertellen: ‘Gezellig samen van muziek genieten met deze keer een analoge ster! Namelijk de Burmester 175, de allereerste platenspeler uit de wereldberoemde Burmester fabriek, volledig made in Berlin. 60+ kilos puur genot, waarbij geen compromissen werden genomen. Voor het eerst gepresenteerd tijdens de 2017 high-end show (vandaar 175, nl. 2017, 5de maand) maar tot op heden niet ‘serienfahig’ gevonden… Nu is het eindelijk zover! Deze platenspeler komt “klaar om te gebruiken” uit de doos! Geen gesleutel nodig, geen oneindige zorgen om de juiste match met een perfecte phono pre. Die zit er in, en erbij krijgt u de arm. Calibratie? hoeft niet, is reeds gedaan voor u. Top cel? Check! Mocht u denken dat dit dus niet een topresultaat kan geven dan hebt u ‘t mis. Kortom: kom luisteren en breng desgewenst ook uw favoriete plaat mee’.

Meer

Overigens zijn de eerste schetsen van deze ‘ultieme’ platenspeler naar het schijnt nog door Dieter Burmester gemaakt. Helaas heeft hij de draaitafel nooit afgewerkt gezien. Hij zou er volgens Alpha zeker heel “stoltz” (trots) op geweest zijn. Tijdens de show staat nog meer moois om naar te luisteren op de rol, waarbij de enthousiaste omschrijving op rekening van de organisatie staat:

  • De 069 top cd speler
  • De legendarische fameuze 808 Mk V voorversterker
  • De prachtige 909 eindtrap en
  • De fantastische 111 als streaming server unit

Raidho

Nu hebben al die bronnen natuurlijk een weergever nodig en daarvoor heeft Alpha High-End iets gekozen van het merk Raidho: ‘Het zit in hun DNA zeggen ze in ‘Hygge’land ofwel Denemarken. Hun voorouders bouwden reeds drakkars, grootse schepen die de grote zeeën met hun grootse stormen trotseerden. En de vormgeving van deze fraaie luidsprekers heeft wel wat weg van die trotse lijnen en de verfijnde afwerking in prachtig fineer. Vandaag de dag noemen ze zoiets “Scandinavisch design”, maar bij een audioproduct is in eerste instantie het oor dat verwend moet worden, en dan pas het oog. Wat zullen we zeggen ‘Listen and you will see!’ beide aspecten geven ruimschoots presence! Toch horen we liever ‘uw’ mening hierover’. Tijdens de show zijn de heren Lars Venning (CEO) en Ronni Pedersen (Product Manager) van Raidho zijn aanwezig. Zij gaan u u meer inzicht geven in de diverse technieken en gebruikte materialen van deze speakers. Ook wordt verteld hoe ze ontworpen zijn.

Op naar Brasschaat

Los van deze hoofdonderdelen is gekozen voor bekabeling, power en signaal van Burmester, Audioquest en Wireworld, alsook powerfilters van Isotek. Een feitelijk derde hoofdrol in de show is weggelegd voor muziek. Volgens Alpha High-End MuzieK met de grote K van Kult(uur) in al zijn facetten; Populair, Jazzy of Klassiek met Wereldmuziek erbij. Lekker luisteren dus.

De toegang tot de show is zoals altijd gratis en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. U vindt Alpha High-End aan de Bredabaan 1031 in het Belgische Brasschaat (Maria-ter-Heide). U kunt op genoemde dagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur terecht. Parkeren is geen probleem en bovendien ook al gratis. Mocht u meer informatie wensen, dan kunt u bellen naar +32 3 653 51 01.