20.1 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe System Set-Up & Tuning Discs van Nordost

Nieuwe System Set-Up & Tuning Discs van Nordost

5
Nieuwe System Set-Up & Tuning Discs van Nordost

Om uw systeem eens ‘goed door te fluiten’ komen de System Set-Up & Tuning Discs van Nordost – bomvol testgeluiden – uitstekend van pas.

De nieuwe System Set-up & Tuning Discs van Nordost bevatten meer content en mogelijkheden dan de voorgaande versie. Voor een bedrag van $39,99 dollar haalt u twee cd’s in huis bomvol meet- en testtracks. Het varieert van simpel tot complex. Natuurlijk zijn de standaardzaken als kanaalchecks almede roze en witte ruis beschikbaar. Ook treft u er meer ongebruikelijke tracks als LEDR op aan. LEDR staat voor Listening Environment Diagnostic Recording en is bedoeld subjectief de accuraatheid van een stereobeeld te kunnen beoordelen. Praktisch zijn verder zaken als getimede frequentie-sweeps en herhaalde drumbeats. Alle onderdelen op de cd’s zijn bedoeld om u te helpen uw hifi-installatie zo goed mogelijk in te stellen.

Systeemhulpmiddelen

De geluidstechnici van Nordost hebben verder tracks gemaakt die u helpen om full-range luidsprekers te plaatsen en ook de integratie van subwoofers te vereenvoudigen. Verder is er een set tracks die onder de noemer ‘system services’ vallen. Denk daarbij aan zaken als degauss en burn-in. Elke track op de cd-set is uitvoerig gedocumenteerd in het instructieboekje dat u erbij krijgt. Een handig stukje gereedschap voor de serieuze audiofiel, lijkt ons. Dit alles vanzelfsprekend onder het aloude motto ‘meten is weten’.

5 REACTIES