11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Optisch instapsysteem DS-E1 van DS Audio

Optisch instapsysteem DS-E1 van DS Audio

0
Optisch instapsysteem DS-E1 van DS Audio

Het Japanse DS Audio heeft een compleet ‘instapsysteem’ voor zijn optische cartridges uitgebracht, waar u direct mee aan de slag kunt.

Normaal gesproken bestaat het hart van een phono-cartridge uit een pick-up naald, een spoel, en een permanente magneet. Het kan ook anders, via de optische weg. Het Japanse DS Audio biedt die optie in diverse varianten aan. Behalve het cartridge is echter ook een speciale voorversterker nodig. En precies daarvoor is de instap-set DS-E1 uitgebracht. Hiermee haalt u zowel het optische cartridge als de bijbehorende voorversterker in huis. Een eerste voordeel van het optische cartridge is het mindere gewicht ten opzichte van een elektromagnetisch exemplaar. Spoelen en magneten wegen nu eenmaal meer dan een (relatief) simpel optisch systeem. Een ander voordeel is dat de bewegende massa in een optisch systeem veel minder is, wat de geluidsreproductie ook weer ten goede komt.

Passende voorversterker

In de DS E1 wordt dezelfde spandraadconstructie als die van de vele malen duurdere Master 1 gebruikt. Verder heeft de fabrikant gekozen voor een ovale diamant die de aluminium naald draagt. Het uitgangssignaal van ‘t optische cartridge wordt naar de bij deze set horende phono-voorversterker geleid. Zoals gezegd is dat een speciaal exemplaar, speciaal ontworpen voor dit type element. Vanzelfsprekend is voorzien in RIAA-correctie. De lijnuitgang van de voorversterker koppelt u aan iedere standaard stereoversterker. De ‘instapset’ bestaande uit het cartridge en bijpassende voorversterker kost €2750.