11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Personal Audio Pocketversterker voor onderweg van Periodic Audio

Pocketversterker voor onderweg van Periodic Audio

0
Pocketversterker voor onderweg van Periodic Audio

Soms loop je al surfende tegen interessante zaken aan. Zoals bijvoorbeeld de Nickel versterker van Periodic Audio, ter grootte van een 9 Volt batterij.

Mobiele apparaten beschikken lang niet altijd over een ingebouwde versterker met voldoende vermogen om een hoofdtelefoon goed uit te sturen. Extra versterking is dus geen overbodige luxe met de binnen de EU geldende regelgeving betreffende het maximum volume dat alhier verkochte smartphones en dergelijke mogen uitsturen. Het idee van die regel is nobel, namelijk het beschermen van (jeugdig) gehoor. Echter: als een bron aan de zachte kant is opgenomen of er veel dynamiek aanwezig in muziek wordt het soms lastig luisteren. Een maximaal openstaande volumeregelaar is dan verre van ideaal. Voor al dat soort gevallen (en natuurlijk mobiele hoofdtelefoonversterkers die simpelweg wat slapjes zijn) biedt de Periodic Audio Nickel uitkomst. Deze pocket-eindversterker heeft een vast ingestelde versterking van 6,5 dB en levert een maximaal vermogen van 150 mW (50 Ohm), 250 mW (32 Ohm) of 270 mW (16 Ohm). Zelfs 8 Ohm belastingen kunnen stabiel worden aangestuurd.

Accu

Een ingebouwde batterij zorgt voor gemiddeld 8 uur speeltijd; opladen van een volledig lege accu kost slechts een half uurtje. Het frequentiebereik van de Periodic Audio Nickel loopt van 8 Hz tot 80 kHz bij een THD+N van minder dan 0,005% tussen 20 Hz en 20 kHz. Het compacte apparaatje weegt slechts 20 gram en is voorzien van mini-jack in- en uitgangen. Waarbij aan pass-through voor de microfoon gedacht is, zodat handsfree bellen met hoofdtelefoons voorzien van een ingebouwde microfoon mogelijk blijft. De prijs van dit kleinood bedraagt $299.