28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Streaming Audio Tidal voor iOS ondersteunt nu MQA

Tidal voor iOS ondersteunt nu MQA

1
Tidal voor iOS ondersteunt nu MQA

Gebruikers van Tidal onder iOS kunnen nu ook genieten van streams in MQA. Dit in navolging van Androidgebruikers die dit al in januari van dit jaar konden.

Als u Tidal gebruikt om ook onderweg naar streams te luisteren via bijvoorbeeld een iPhone of iPad, dan kan dat nu ook in MQA-kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van een techniek met de naam ‘music origami’, waarmee masterbestanden als het ware opgevouwen worden tot een kleiner en streambaar bestand. Niet onze woorden, maar u treft ze letterlijk aan op deze pagina met achtergrondinformatie over MQA. Hoe dan ook, de Tidal-app voor iOS toont alle muziekgerelateerde informatie en regelt de authenticatie van de originele masteropname. Tidal is van oudsher een streamingdienst die in highres kwaliteit streamt.

Externe DAC

Bedenk echter dat om echt het onderste uit de kan te halen qua geluidskwaliteit is wel een externe (portable) DAC noodzakelijk. De iPhones en iPad’s ondersteunen namelijk van huis uit geen highres audio. Althans: de ingebouwde DAC doet dat niet, qua software is er eigenlijk geen limiet. Door gebruik te maken van een los DACje kunt u – ook vanuit Tidal – in highres streamen. De enige limiet is dan de limiet van de gebruikte DAC, en de keuze daarvan hebt u zelf in de hand.

1 REACTIE