Apple Music voor Android flirt met Chromecast

0
Apple Music voor Android flirt met Chromecast (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/osde-info/21003355578)

Apple heeft alweer een tijdje een eigen streamingdienst met de naam Apple Music. Ook voor Android is een app beschikbaar en die lijkt nu te ‘flirten’ met Chromecast.

Android en iOS zijn als water en vuur. Toch ziet Apple natuurlijk ook wel dat Android populair is. Net als dat Google zich realiseert dat iOS populair is. Kortom: u vindt Google apps voor iOS en een enkele Apple-app voor Android. Geld is geld, tenslotte. De wellicht belangrijkste ‘moneymaker’ voor Apple is de eigen streamingdienst Apple Music. Om die te kunnen beluisteren is (ook) onder Android de gelijknamige app nodig. Na installeren (en het afsluiten van ‘t benodigde abonnement…) kunt u aan het streamen slaan. Vooralsnog ontbreekt de mogelijkheid tot koppeling met Chromecast.

Code die wijst op Chromecast-ondersteuning?

9to5Google ontdekte na analyse van de programmacode van de nieuwste Android app-versie echter een aantal regels die verwijzen naar Chromecast. Let wel: deze doen nog helemaal niks. Maar het geeft mogelijk wel aan dat programmeurs bij Apple bezig zijn met het implementeren van Chromecast-support. Geen gekke gedachte natuurlijk, want er is best veel apparatuur die deze draadloze ‘casting’-methode ondersteunt. Waaronder de welbekende en goedkope dongles van Google zelf. In dat opzicht dringt zich natuurlijk ook de vraag op of er eveneens over Chromecast-compatibiliteit wordt nagedacht als het gaat om de iOS-versie van Apple Music…