13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Cayin viert 25-jarig bestaan met jubileumbuizenversterker

Cayin viert 25-jarig bestaan met jubileumbuizenversterker

1
Cayin viert 25-jarig bestaan met jubileumbuizenversterker

Cayin heeft ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan in gelimiteerde oplage de A-845 Pro uitgebracht. Er zijn slechts 249 stuks beschikbaar.

De Cayin A-845 Pro jubileumversterker beschikt over een aantrekkelijk setje buizen. Zo fungeert een JJ 5U4GB als gelijkrichter en twee Tung-Sol 6SN7GTB’s verzorgen de spanningsversterking. Een tweetal Full Music 300B/n’s doen hun werk in de uitgangstrap, samen met de in Klasse A opererende Full Music 845SL buizen. Het totale uitgangsvermogen dat de A-845 Pro (maximaal) kan leveren bedraagt 25 Watt. Er is flink gewerkt aan energiebesparing, zo verbruikt deze versterker maar liefst 82% minder energie dan versterkers met vergelijkbare schakelingen. De truc zit hem onder meer in een verlaagde gloeidraadstroom, die meteen ook zorgt voor minder warmte-ontwikkeling.

Teflon

Voor de rest heeft Cayin ook niet bezuinigd op de overige onderdelen. Zo treft u er onder meer Mcap Evo SilverGold condensatoren van Mundorf in aan. Voor de voeding wordt een speciaal ontworpen ringkerntrafo ingezet. Via de daarvoor bestemde ingangen sluit u een voorversterker aan. Dat kan bijvoorbeeld de SC-6 S MK2 van dezelfde fabrikant zijn, of u kiest zelf iets moois. Bijzonder zijn verder de regelaars voor Hum-balans (brombalans) en Bias. Verder kunt u de tegenkoppeling aanpassen aan de gekoppelde speakers en uw eigen smaak. De handgemaakte A-845 Pro beschikt over teflonbekabeling met zilveren aders. U betaalt €8900 voor het apparaat, maar haast is geboden gezien de beperkte oplage. En mocht u zich trouwens afvragen waarom er maar 249 verkocht worden: het allereerste exemplaar houdt Cayin zelf.

1 REACTIE