LP bomvol stilte, heerlijk om mee te mediteren

1
De LP Silent Mediation zorgt voor stilte

De wereld is rommelig en chaotisch, wat ongezond is voor de gemoedsrust van velen. Mediteren is een optie, met als hulpmiddel bijvoorbeeld de nieuwe LP vol stilte.

Wilt u zo af en toe eens even aan de zijlijn van de maatschappij staan? Even dat landweggetje nemen in plaats van voortrazen op een Autobahn zonder snelheidslimiet? Dan is mediteren een optie. Geen idee hoe dat moet? Pak er dan deze op stapel staande LP er eens bij. Als u hem afspeelt hoort u niets. Gewoon, stilte. Eric Antonow, de bedenker van het project – haalde in no time het benodigde bedrag voor de creatie van zijn bijzondere stukje vinyl op. Enerzijds is het project serieus bedoeld, anderzijds is het ook een soort van gag. Feit is in ieder geval dat het uiteindelijke product – dat er nu dankzij het binnenhalen van het benodigde geld ook gaat komen – bedoeld is om mensen op een humoristische manier wat meer bewust te maken van stilte.

Leuk en ludiek

Het aardige van deze LP is – zoals de bedenker aangeeft – dat u voor het luisteren ernaar eigenlijk niet eens een platenspeler nodig hebt. Diverse mensen horen overigens enige overeenkomsten met John Cage’s 4’33, maar dat was zeker niet de intentie van Antonow zo blijkt uit de FAQ van het product. Hoe dan ook, mocht u iets ludieks in huis willen, dan zit u met het album Silent Meditation op vinyl gebeiteld. De dubbelzijdige LP met in total 40 minuten stilte kost $20 dollar. Overigens gaan er geruchten dat er bij succes mogelijk ook nog een live-album op stapel staat!