13.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Streaming Audio Qobuz nu beschikbaar voor alle Bryston BDP’s

Qobuz nu beschikbaar voor alle Bryston BDP’s

0
Qobuz nu beschikbaar voor alle Bryston BDP’s

Middels en firmware-update maakt u elke Bryston BDP geschikt voor Qobuz, zelfs de inmiddels al bejaarde BDP-1. Mocht u dus gebruik maken van deze muziekdienst…

Bryston laat weten dat Qobuz per direct beschikbaar is voor alle BDP-streamers van dit merk. U hoeft slechts een firmware-update uit te voeren en het streamen kan beginnen. Kwestie van de webinterface van uw BDP openen en onderaan de dan geopende pagina op Update Firmware klikken of tikken. De nieuwe Qobuz-ondersteunende firmware heeft als versienummer S2.40 en datum 04/08/2019. De firmware wordt vervolgens gedownload en geïnstalleerd, waarna de BDP herstart. Na deze herstart logt u in met de gegevens van uw Qobuz-account door op Media Player te klikken, gevolgd door een klik op het pictogram met het tandwieltje. Scroll naar beneden tot u Qobuz tegenkomt. Vul hier de inloggegevens van die dienst in als u daar een account hebt. Kies vervolgens de geluidskwaliteit die bij uw abonnement of probeerperiode aldaar behoort.

Alle BDP’s

Eenmaal terug bij de Media Player ziet u Qobuz in de bibliotheek. U kunt door het aanbod van de dienst bladeren of een zoekopdracht geven. Het aardige is dat álle Bryston BDP’s – na de firmware-update – de muziekdienst ondersteunen. Ofwel – om ze dan meteen maar even op een rijtje te zetten – de: BDP-1, BDP-2, BDP-3 en BDP-?. Alleen de inmiddels alweer 9 jaar oude BDP-1 is gelimiteerd tot streams in een kwaliteit van 48 kHz / 16 bit.