Stenheim onthult de ALUMINE THREE speaker

0
De Stenheim ALUMINE THREE

Zoals de naam wellicht al een beetje doet vermoeden is de nieuwe Stenheim ALUMINE THREE voorzien van een volledig aluminium kast.

De Zwitserse fabrikant Stenheim steekt z’n trots betreffende de nieuwe ALUMINE THREE niet onder stoelen of banken. Het betreft een compacte zuil waarvan de kast gemaakt is van aluminium. Veel van de gebruikte techniek is afkomstig uit de grotere ALUMINE FIVE, een speaker die al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept. Voordeel van de kleinere behuizing van de THREE is dat deze een lagere prijs kent. En daardoor beter bereikbaar wordt voor audiofielen. Tegelijkertijd geldt natuurlijk ook dat de nieuweling net wat minder plek inneemt.

Drie kamers

De Stenheim ALUMINE THREE is een 3-weg luidspreker. U treft er twee 8 inch lagetonen-drivers, een middentoner en een tweeter in aan. De behuizing verbergt drie onafhankelijke ruimten. Twee gesloten kamers voor respectievelijk de midden- en hoge tonen en een met een laminaire baspoort aan de voorkant. Het frequentiebereik loopt van 32 Hz tot 35 kHz. De speaker mag aangestuurd worden met maximaal 150 Watt RMS (300 Watt piek) aan vermogen. De impedantie bedraagt 8 Ohm en een enkele luidspreker weegt 70 kilo, inclusief instelbare voet. Qua uitvoeringen kunt u kiezen uit een ‘standaard’ exemplaar of een variant met rode accenten.