André van den Berg (Dimex) overleden

0
André van den Berg (Dimex) overleden
André van den Berg – directeur van importeur-distribiteur Dimex -is op 27 april overleden zo maakte het bedrijf bekend.

Op 27 april overleed André van den Berg, directeur van Dimex, op 75-jarige leeftijd. Dimex importeert en distribueert onder meer de merken Cambridge Audio, Raidho, Cardas en Melco. “Door de toevoeging ‘Reference Audio Equipment’ aan onze naam willen we duidelijk maken dat Dimex uitsluitend producten importeert en distribueert die een referentiestandaard vormen binnen hun prijsklasse.” André van den Berg onderkende de subjectiviteit van muziekbeleving; die zit letterlijk tussen iemands oren en daar kan men nu eenmaal lastig objectieve criteria op loslaten. Met andere woorden: laat klanten vertrouwen op hun eigen oordeel en hun eigen oren bij de aanschaf van muziekapparatuur. Cambridge Audio is een voorbeeld van een merk dat bewijst dat een goede audio-installatie geen duizenden euro’s hoeft te kosten.
 

Meer lucht tussen de snaren

In de Volkskrant (2013) staat een mooi interview van André over muziek, de functie van DA-converters en het verschil tussen verschillende opnames, masteringversies en bestandsformaten. Zoals André van den Berg het hierin zelf zegt: ‘er zit meer lucht tussen de snaren. Elk instrument, elk afzonderlijk geluid, is veel beter te onderscheiden.’ Andre zit overigens in het audiovak sinds de jaren 70. Hij heeft merken als Elipson, Rotel, Spendor en Dunlavy groot gemaakt. Verder was hij altijd partner van Rene Degens. In de Jaren ‘80 en ‘90 was hij eigenaar van een computershop in Delft. De liefhebber van Frankrijk was al langere tijd ziek.