18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Streaming Audio dCS wint Queen’s Award for Enterprise: Innovation 2019

dCS wint Queen’s Award for Enterprise: Innovation 2019

0
dCS wint Queen’s Award for Enterprise: Innovation 2019

dCS heeft de prestigieuze Queen’s Award for Enterprise: Innovation 2019 in de wacht gesleept; een mooie prestatie!

Een Queen’s Award krijg je niet zomaar, zo leren we uit het persbericht dat importeur More Music uit Groenekan toestuurde. Het lukte dCS echter, om precies te zijn voor de techniek in z’n vlaggenschip digitale muziekspeler Vivaldi. Of – om nóg preciezer te zijn – het digitale platform daarin, alsmede de meest recente versie van de Ring DAC, het netwerkplatform en besturingssoftware. Managing Director van dCS David Steven laat weten dat het bedrijf erg in z’n nopjes is met de prijs. En dat het proces om de Award te bemachtigen een lange weg was. Zo werd er naar elk aspect van ‘t functioneren van het bedrijf gekeken. Elk detail van investeringen, strategische besluiten door het hele bedrijf heen, van ontwikkeling via fabricage tot levering werden onder het vergrootglas gelegd.

Sociale en milieu-aspecten

De dCS Vivaldi was (en is) volgens Steven een extreem belangrijk project, omdat er vele jaren in de toekomst gekeken moest worden. Het systeem moest met elk digitaal medium overweg kunnen, van cd tot bestanden. Overigens wegen in de beoordeling van de Award-commissie ook nog andere aspecten dan puur techniek en bedrijfsvoering mee. Zo wordt ook gekeken naar of een bedrijf een positieve invloed heeft op de lokale gemeenschap. En hoe het staat met de impact op milieu, hoe werknemers worden ondersteund en hoe het zit met de ethische kant van een bedrijf. Het gebruik van nagenoeg alleen Britse onderdelen samen met investeringen in personeel en klantenservice maakten het binnenslepen van de prijs mogelijk.