17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Geïntegreerde draaitafel SME Synergy: ready to go

Geïntegreerde draaitafel SME Synergy: ready to go

0
Geïntegreerde draaitafel SME Synergy: ready to go

Op zoek naar een high-end platenspeler? Werp dan eens een blik op de nieuwe SME Synergy, die speelklaar wordt afgeleverd. Extra onderdelen zijn niet nodig.

Importeur D&D Audio zet de nieuwe SME Synergy geïntegreerde draaitafel in het zonnetje. De Synergy is voorzien van een ingebouwde phono voorversterker met in de fabriek afgestemde spoelen. Samen met de high-end signaalkabels levert dit een speelklaar apparaat op, niet in de laatste plaats door de eveneens meegeleverde arm en een element. D&D omschrijft het alsvolgt: ‘De Britse analoogexperts van SME hebben een nieuwe geïntegreerde draaitafel genaamd Synergy aangekondigd. Wat is een geïntegreerde draaitafel? Volgens SME is een geïntegreerde draaitafel een complete draaitafel die is voorzien van arm, element en phono-versterker en waarbij synergie wordt bereikt door het op elkaar afstemmen van de gebruikte componenten en onderdelen. Niet voor niets heet de nieuwe draaitafel dan ook Synergy: een complete draaitafel die klaar is om aan te sluiten’.

Ortofon element

En de importeur vermeld meer moois over de speler: ‘Het Britse bedrijf SME bestaat sinds 1946 en houdt zich onder andere bezig met de bouw van draaitafels en armen. De nieuwe Synergy is de eerste draaitafel die compleet en aansluitklaar wordt geleverd; de gebruiker hoeft zich nauwelijks te bekommeren om afstelling en configuratie. De draaitafel is daartoe voorzien van een arm, element en phono-versterker. De arm van de Synergy is gebaseerd op het Series IV-model van SME. SME bouwt zelf geen elementen en phono-versterkers en heeft dan ook techniek en onderdelen van andere bedrijven ingekocht en verwerkt. Het element is afkomstig van het Deense Ortofon, waarbij SME heeft gekozen voor montage van de MC Windfield Ti cartridge van Ortofon’. Dat cartridge is een verhaal op zich, zo lezen we: ‘Door gebruik te maken van de SLM-technologie (Selective Laser Melting) van Ortofon, waarbij fijne titaniumdeeltjes aan elkaar worden gelast om een lichaamskern te creëren die geoptimaliseerd is voor de algehele stijfheid en het gewicht van de cartridge, is de MC Windfeld Ti uitgerust met Aucurum coils van verguld 6NX zuurstofvrij koper. Een speciaal ontworpen cantilever, die de Replicant 100 diamant van het bedrijf bevat, bekend om zijn dunne en lichte profiel en buitengewoon groot verticaal contactoppervlak, maakt het pakket compleet’.

Nagra

Dan is er nog de beloofde phono voorversterker, afkomstig van Nagra: ‘Deze ultracompacte phonotrap, ondergebracht in het hoofdchassis van Synergy, is speciaal voor Synergy door de Zwitsers ontwikkeld. De phonotrap is 12v met een externe Nagra power unit, die een volledige scheiding biedt van andere voedingsbronnen. Door gebruik te maken van hoogwaardige elektronische componenten wordt de versterking geleverd door individueel geselecteerde en op elkaar afgestemde bipolaire transistors in combinatie met hoogwaardige condensatoren en precisie MELF (Metal Electrode Leadless Face) weerstanden. De MC-ingangstransformatoren worden door Nagra zelf ontworpen en ontwikkeld en profiteren van de unieke ervaring van het bedrijf. Verbonden met de toonarm door middel van Crystal Cable, vermindert dit de ongewenste interferentie met het gevoelige signaal drastisch. De phonotrap wordt in de fabriek geconfigureerd, ingesteld en afgestemd op de veelgeprezen Ortofon MC Windfeld Ti-cartridge’, aldus D&D.

Zilver

Voeg hierbij de interne zilverbekabeling van Crystal Cable en een chassis gemaakt van gefreesd aluminium plus de in een aparte behuizing geplaatste voeding en regelelektronica. En een stevig draaiplateau met een gewicht van 4,6 kilo dat wordt aangedreven door een borstelloze elektronisch geregelde motor. U kunt kiezen uit 33, 45 of 78 toeren per minuut. Blijft over het prijskaartje, daarop staat een bedrag van €18.900.