14.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Streaming Audio Gratis YouTube Music op Google smart speakers

Gratis YouTube Music op Google smart speakers

0
Gratis YouTube Music op Google smart speakers

Hebt u een Google (of compatibele) Google smart speaker in huis, dan kunt u nu genieten van gratis muziek afkomstig van YouTube Music. Aardig voor een achtergronddeuntje.

Net zoals diverse andere muziekdiensten biedt nu ook Google een gratis variant van YouTube Music aan. Of beter: de gratis versie is voortaan toegankelijk op Google’s slimme speakers en compatibelen. U kunt uw speaker voortaan vragen om muziek voor een bepaalde stemming of atmosfeer ten gehore te brengen. Er is echter wel een kleine ‘catch’ betreffende het gratis aanbod: het geheel is gelardeerd met advertenties. Wilt u dat niet, dan is er de betaalde variant a €9,99. Daarmee luistert u niet alleen advertentieloos, maar zijn ook wat extraatjes geïmplementeerd. Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het selecteren van specifieke tracks, artiesten of albums en de mogelijkheid tot offline luisteren.

Instellen

Om als bestaande gebruiker van een Google (compatibele) speaker gebruik te kunnen maken van YouTube Music, dient u een bezoekje te brengen aan de account-instellingen in de Google Home-app. Onder Services (diensten)  en Music (muziek) selecteert u vervolgens YouTube Music als standaard. Koopt u een nieuwe speaker, dan wordt u deze mogelijkheid tijdens de installatie aangeboden. De nieuwe optie is behalve in Nederland in nog een aantal andere landen uitgerold.