10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Muziek Harold Arlen estate klaagt Apple, Amazon, Google en meer aan

Harold Arlen estate klaagt Apple, Amazon, Google en meer aan

0
Harold Arlen estate klaagt Apple, Amazon, Google en meer aan

De Harold Arlen estate klaagt een serie aan muziekdiensten aan omdat er volgens hen allerlei illegale kopieën van klassiekers worden aangeboden.

Copyrights, het blijft toch steeds weer gedoe. Of de zoon van de in 1986 overleden artiest Harold Arlen (homepage alhier) geld ruikt of dat er werkelijk wat mis is? Een rechtszaak moet uitsluitsel geven. Arlen schreef klassiekers als Over the Rainbow, I’ve Got The World On A String en Get Happy. Zoon Sam Arlen klaagt een hele reeks muziekdiensten aan – waaronder Apple, Google, Microsoft en Pandora – en beschuldigt ze van de grootste piraterij-operatie ooit in de geschiedenis. Da’s natuurlijk best een forse claim. Waar het om gaat volgens de aanklager is, dat er verschillende versies van de nummers worden aangeboden. Zo tref je op Amazon bijvoorbeeld het nummer I’ve Got The World On A String aan, afkomstig van Bethlehem Records voor $9,49. Da’s de legitieme versie. Ook wordt er een volgens Arlen een illegale versie van de Pickwick Group aangeboden voor slechts $6,99.

Echt foute boel?

Als het inderdaad waar is wat de Harold Arlen estate beweert, dan is er mogelijk een groter probleem gaande. Want je ziet immers wel vaker verschillend geprijsde albums in de diverse online muziekverkopers verschijnen. Zijn dan al die goedkopere varianten fake? Lijkt ons toch wel sterk, maar er zal ongetwijfeld een uitspraak volgen. De Harold Arlen estate heeft in ieder geval 216 claims ingediend betreffende illegale albums die worden aangeboden. Afwachten of een rechtbank daar daadwerkelijk chocola van kan maken of dat er gewoon iets heel anders aan de hand is. Overigens hebben we het hier over muziek van meer dan vijftig jaar oud.