11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio iFi Aurora: compacte all-in-one streamer

iFi Aurora: compacte all-in-one streamer

0
iFi Aurora: compacte all-in-one streamer

De aloude tafelradio is door iFi in een nieuw en vooral veelzijdig jasje gestoken. De van bamboe en aluminium gemaakte Aurora oogt alvast apart.

Een alles-in-één streamer-versterker met conmpacte afmetingen komt altijd wel van pas. Bijvoorbeeld in de slaap- of hobbykamer of gewoon als – in dit geval – eyecatcher in de woonkamer. De iFi Aurora valt in ieder geval op door z’n uiterlijk. Enerzijds met retro-trekken en anderzijds hypermodern. Dat de Aurora op een voet staat onder een ietwat ‘vreemde’ hoek heeft alles te maken met de ingebouwde voorversterker. Deze is met buizen opgebouwd, en zo kunt u deze goed zien. De eindversterker bevat moderne halfgeleiders en stuurt in totaal 8 drivers aan. Om precies te zijn vier 13 cm speakers geflankeerd door twee tweeters en passieve basradiatoren. Eigenlijk worden er dus ‘slechts’ 6 drivers actief aangestuurd door de versterker, maar een kniesoor die daarop let.

Streamen

Wat streamen betreft kunt u alle kanten op met de iFi Aurora. Qua netwerkkoppeling kiest u uit draadloos wifi of traditioneel via een ethernetkabel. DLNA wordt als vanzelfsprekend ondersteund, terwijl u draadloos via Bluetooth aptX vanaf bijvoorbeeld een mobieltje kunt streamen. De DAC is ook te gebruiken via USB, digitale en coaxiale en optische ingangen. Verder zijn analoge bronnen te koppelen via de daarvoor bedoelde al even analoge ingangen. De Aurora kan highres audio afspelen tot een kwaliteit van 192 kHz/32 bit. Hebt u de smaak te pakken, dan zijn meerdere iFi Aurora’s te koppelen voor muziek door het hele huis. Tot slot beschikt deze duizendpoot over een zestal ingebouwde microfoons die uw kamer doormeet en het geluid optimaliseert. De Aurora is vanaf juli leverbaar en heeft een prijskaartje van €1499. Op moment van schrijven is het apparaat nog niet te vinden op de site van de fabrikant, maar dat zal vast gaan veranderen.