11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi McIntosh presenteert C49 voorversterker

McIntosh presenteert C49 voorversterker

0
McIntosh presenteert C49 voorversterker

McIntosh heeft een nieuwe voorversterker uitgebracht. De C49 beschikt over de upgradebare DA1 Digital Audio Module, waarmee dit apparaat toekomstzeker is.

Het nadeel van op hoog tempo voortschrijdende digitale techniek is, dat apparaten relatief snel ‘verouderen’. Bij de nieuwe McIntosh C49 hoeft u daar niet zo heel bang voor te zijn. Het meest ‘verouderingsgevoelige’ onderdeel in de vorm van de DA1 Digital Audio Module is namelijk eenvoudig te vervangen door een nieuw exemplaar. Daarmee houdt u deze voorversterker op digitaal vlak desgewenst helemaal bij de tijd. In ieder geval hoeft u zich dan bijvoorbeeld geen zorgen te maken over toekomstige nieuwe muziekformaten. Module upgraden en luisteren maar weer. De C49 beschikt over een zee aan ingangen. Aan de analoge kant zijn dat 2 gebalanceerde, 3 ongebalanceerde, 1 MC en 1 MM-exemplaar. Qua digitale ingangen krijgt u de beschikking over 2 coaxiale, 2 optische, 1 USB en 1 huiseigen MCT-ingang. Deze laatste is bedoeld voor gebruik met de McIntosh MCT-serie SACD/CD-transporten). De DAC in de C49 is een 8-kanaals 32 bits exemplaar, ingezet in quad-balanced mode. De D/A-converter speelt DSD tot en met DSD256 en DXD 384kHz.

Uitgangen

Aan de uitgangskant biedt de McIntosh C49 2 gebalanceerde variabele uitgangen, 2 ongebalanceerde variabele uitgangen en 1 gebalanceerde vaste uitgang. De uitgangen zijn zodanig gedefinieerd dat ze bi-amping-vriendelijk zijn. Mocht u het willen, dan kan de C49 geïntegreerd worden in een home cinema-systeem, via Home Theater Pass Through. Power Control Ports (zeg maar schakelaars) maken het eenvoudig om andere McIntosh-componenten in- en uit te schakelen. Tot slot is ook gedacht aan een High Drive hoofdtelefoonversterker, inclusief Crossfeed Director (HXD). De vormgeving is zoals we die kennen van dit merk en de adviesprijs bedraagt $5000 dollar.