11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Personal Audio Microsoft werkt aan volledig draadloze in-ears’

Microsoft werkt aan volledig draadloze in-ears’

0
Microsoft werkt aan volledig draadloze in-ears’

Volgens diverse bronnen werkt Microsoft aan volledig draadloze in-ears. De dopjes moeten de concurrentie met de exemplaren van Apple aangaan.

In navolging van de vorig jaar gelanceerde Surface hoofdtelefoons werkt Microsoft volgens verschillende bronnen (zie bijvoorbeeld deze) nu aan echt draadloze in-ears. Waarbij het maar de vraag is of als ze überhaupt verschijnen, u ze ook buiten de VS kunt kopen. De Surface-hoofdtelefoons hebben dat land namelijk nooit verlaten en zijn alleen daar verkrijgbaar. Mogelijk heeft dat te maken met een toch wat minder succesvol product, al was het maar omdat op deze hoofdtelefoon Cortana als virtuele assistent is ingezet. De ontwikkeling daarvan is door de softwaregigant op een lager pitje gezet omdat ze(?) maar niet populair wilde worden. Iets wat ongetwijfeld ook te maken heeft met het veel geringer aantal taken dat uitgevoerd kan worden door Cortanana, in vergelijking met Apple’s Siri, Google Assistant en Amazon’s Alexa.

Wederom Cortana

Ook bij de mogelijk te verschijnen draadloze in-ears lijkt Microsoft echter weer te kiezen voor Cortana in plaats van een van de ‘grote drie’ als het gaat om digitale assistentie. Wat dat betreft lijkt het hardware-ontwikkelteam daar toch wat achter de feiten aan te hobbelen. Maar dat was altijd al het geval de laatste jaren. En het heeft Microsoft er nooit van weerhouden een graantje van grote markten mee proberen te pikken. Dat dit lang niet altijd succesvol is (smartphones, tablets, muziekdiensten, muziekspelers enzovoorts) lijkt geen probleem. Hoe dan ook, naast Cortana moeten de in-ears ook van noise cancelling worden voorzien. Op papier klinkt het allemaal best aardig, maar de keuze op het vlak van (draadloze) in-ears is al zo groot. En dan zal de gemiddelde consument waarschijnlijk kiezen voor iets met bekende technologie – inclusief bekende spraakassistent – aan boord vrezen we.